Chudziutki napisał(a):I na podstawie kilku przykładowych skanów ze strony fundacji stwierdzasz, że to są nieistotne śmieci?
Tak ,-)).
Jestem inżynierem, zbudowałem kilka rzeczy w życiu, mój ojciec zbudował kilka które nawet latają ,-)).
I na podstawie tych przykładowych skanów mogę powiedzieć, że to materiał bardziej sentymentalny. Koło stanowiska na którym w Mielcu powstaje "Coś " też wiszą jakieś "techniczne rysunki".
Jak napisałem wcześniej, żeby odbudować taki samolot, jest potrzebna dobra ekipa entuzjastów z doświadczeniem.
Kuba P. napisał(a):Tak ,-)).
Jestem inżynierem, zbudowałem kilka rzeczy w życiu, mój ojciec zbudował kilka które nawet latają ,-)).
I na podstawie tych przykładowych skanów mogę powiedzieć, że to materiał bardziej sentymentalny. Koło stanowiska na którym w Mielcu powstaje "Coś " też wiszą jakieś "techniczne rysunki".
Jak napisałem wcześniej, żeby odbudować taki samolot, jest potrzebna dobra ekipa entuzjastów z doświadczeniem.
Spiton...
Skoro się na tym znasz, jak nas zapewniasz to dołącz do grupy budującej P.11 (nie P-11 jak piszesz...) i wesprzyj ich swą wiedzą.
Bankowo dadzą Ci też pojeździć samochodem.
Wyjdzie to wszystkim na dobre w odróżnieniu od klepania pustych postów na forum. Sądząc po aktywności na forach czasu Ci nie brak.
K.
TGMJ napisał(a):Przepraszam, ale takie podejście (zrób sam lepiej albo się ucisz) to idiotyzm, skoro ci ludzie postanowili działać w "przestrzeni publicznej" to Spiton ma święte prawo ich krytykować. Oczywiście prawem osób w projekt zaangażowanych jest lać na taką krytykę, hmmm, ciepłą wodę (co jak zaznaczyli wyżej w wątku robić będą) i tyle.
Tofik napisał(a):Poczekajmy na pierwsze materialne efekty

Tenzan napisał(a): Czy fundacja LL myślała, aby w tym czasie "Cegiełki" urealnić w postaci modelu P.11 w skali 1/32 lub 1/24? Łącząc przyjemne z pożytecznym będzie satysfakcja i murowany sukces.
Pozdrawiam,
Tenzan
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości