Aleksander napisał(a):
Aleksander napisał(a):...chyba zostanę przy kalkach - nie chcę czegoś popsuć na sam koniec
Kalki zdecydowanie łatwiej popsuć
Aleksander napisał(a):
Aleksander napisał(a):...chyba zostanę przy kalkach - nie chcę czegoś popsuć na sam koniec
greatgonzo napisał(a):Pomaluj te kokardy.
spiton napisał(a):Napisy na spodzie wyszły idealnie !!

Aleksander napisał(a):No nie wiem, mam kłopoty z prawidłowym pozycjonowaniem tych nieszczęsnych kręgów względem siebie. Poza tym, napisy były prostsze - oba skrzydła pomalowałem na biało, na jednym nalepiłem szablonowe napisy, na drugim wydłubałem literki/cyferki i zostawiłem "dziurki". Potem kolor czarny na całość i jest efekt.
Teraz musiałbym zrobić najpierw chyba biały, potem go zamaskować, itd. Nie wiem, czy biały pokryje już istniejący kamuflaż, czy nie powyłażą gdzieś fragmenty innych kolorów (jak w Spitfire Caldwella - dobrze, że były tylko dwa - biały i niebieski, ale i tak miejscami "rondle" wyglądają jak kalki z naddatkami). Może spróbuję, ale jeszcze żółty... Zbyt wiele punktów, które można zepsuć...
A moje próby z malowaniem brytyjskich rondli w Spitfire Mk II nie napawają optymizmem - to był najgorszy element tego modelu (chociaż litery kodowe i numery seryjne wyszły wtedy fajnie).
Muszę się z tym przespać.

Aleksander napisał(a):
No nie wiem, mam kłopoty z prawidłowym pozycjonowaniem tych nieszczęsnych kręgów względem siebie.
Mecenas napisał(a):Oj Olek Olek, życie ludzkie trzymasz na co dzień w rękach a się boisz namalować aerografem jakieś kółka na modelu.![]()
![]()
Soris000 napisał(a):Przy odpowiedniej kolejności naklejania i odklejania masek koła "same" się centrują. Może coś robisz nie tak

Aleksander napisał(a): ... nakleić najpierw całość i po kolei zdejmować i zakładać te "fajerki"...

Jacek Bzunek napisał(a):Ten Arfix to 32?

Jacek Bzunek napisał(a):To 32 jest be?

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości