piotr dmitruk napisał(a):Pięknie wyszło! Ja swoje zwężki Venturiego sklejałem z igły i plastiku.

Strużyn napisał(a):piotr dmitruk napisał(a):Pięknie wyszło! Ja swoje zwężki Venturiego sklejałem z igły i plastiku.
Piotrze, a jak uzyskałeś stożek ??
KayFranz napisał(a):Krzysztof, masz dobrej jakości kalkomanie polskich szachownic (np. Techmodu czy starego zestawu)? Poświęć dwie - dowolnej wielkości - i wytnij ze środka nożykiem kwadrat o potrzebnej wielkości. Krawędzie w przeciwstawnych kolorach dorobisz farbą - delikatnie dotykając pędzelkiem lub cienkim drucikiem

spiton napisał(a):Wzorowałeś się na jakimś konkretnym modelu śmigła ?? Bo te na zdjęciach wygladaja inaczej.
Nie to, że jestem upierdliwy, ale sam sobie podniosłeś poprzeczkę ,-)).

Czy istniej coś takiego jak przekroje skrzydeł .....tak jak w przypadku kadłuba i profili skrzydła?
Marcin_Matejko napisał(a):Wiele istotnych informacji na temat wykonania śmigła widziałem w książce W. Schiera "Miniaturowe lotnictwo"

Strużyn napisał(a):Czy istniej coś takiego jak przekroje skrzydeł .....tak jak w przypadku kadłuba i profili skrzydła?

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości