pik napisał(a):Sorki zegeye jeśli dotknąłem Twoje modelarskie ego, nie było to moim zamiarem. Uwagi na temat zestawu Academy zawarłem w galerii mojego P-51D: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=15587 także zapraszam!
Nie chodzi o moje modelarskie ego
Myślę że nie przyglądałeś się zbyt uważnie jemu i dlatego tak napisałeś, a to trochę zabolało ponieważ sporo włożyłem roboty by jednak Mustanga przypominał
Ale co by nie offtopować za bardzo tego wątku chciałbym podkleić jeszcze jedną fotkę (przepraszam za jakość....robiona analogowym aparatem w bardzo słabych warunkach świetlnych). Pokazuje ona co należy zmienić (i co zrobiłem w swoim modelu) by model Academy nie raził własnie swoimi kiepskimi proporcjami i kształtami. Jak widać zostawiłem tylko środek kadłuba i centropłat...czy jak to tam zwą. Ciemny plastik to Revell z nowej edycji który jest naprawdę niezły - (wersja P51B).
Poza tym co tu widać wykorzystałem z Revella jeszcze golenie i osłony podwozia,koła, dodatkowe zbiorniki, śmigło wraz zkołpakiem. O airesowym wnętrzu nie wspominając bo rozmawiamy tu o kształcie zewnętrznym jak mniemam...