zbigniew_drabarek napisał(a):Nie chcialbym uprawiac kryptoreklamy, ale WNW oferuje plaskie "zylki" 0,1 x 0,3 mm z materialu ktory daje sie naciagac.Moze to byloby lekarstwo na przypadlosc "obwisniecia"?
P.S. Moj komputer nie umie pisac po polsku.
zbigniew_drabarek napisał(a):Oczywiscie moj blad,ze nie podalem pelnej nazwy. Jak czlowiek zajmuje sie szmatoplatami w 1/32 to czasem moze od tego mu sie cos w glowie porobic. Firma Wingnut Wings z Nowej Zelandii. Specjalizuje sie w szmatoplatach i akcesoriach do nich wylacznie w skali 1/32. A zatem ten rozmiar raczej pasowalby do 32-ki... Ci faceci znaja sie na tym,oj znaja.
zbigniew_drabarek napisał(a):Oczywiscie moj blad,ze nie podalem pelnej nazwy. Jak czlowiek zajmuje sie szmatoplatami w 1/32 to czasem moze od tego mu sie cos w glowie porobic. Firma Wingnut Wings z Nowej Zelandii. Specjalizuje sie w szmatoplatach i akcesoriach do nich wylacznie w skali 1/32. A zatem ten rozmiar raczej pasowalby do 32-ki... Ci faceci znaja sie na tym,oj znaja.
Grzegorz2107 napisał(a):Nie znam gości, nie wiem na czym się znają, ale żyłka o grubości 0.1mm, czy nawet 0,15mm jest do skali 1/32 za cienka, jeśli chcesz z niej robić usztywnienie komory płata. Prawdopodobnie konfekcjonują gotowy produkt, być może z branży dziewiarskiej, a że nie było odpowiedniejszego , to dali taki niezbyt pasujący.
K.Y.Czart napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Nie znam gości, nie wiem na czym się znają, ale żyłka o grubości 0.1mm, czy nawet 0,15mm jest do skali 1/32 za cienka, jeśli chcesz z niej robić usztywnienie komory płata. Prawdopodobnie konfekcjonują gotowy produkt, być może z branży dziewiarskiej, a że nie było odpowiedniejszego , to dali taki niezbyt pasujący.
Grzegorz, odwiedź stronę Wingnuts, to ocenisz na czy i na czym się znają.Możesz również ocenić na zdjęciach, czy ich płaskie naciągi są za cienkie dla 32.
RH napisał(a):Tak się sklada że mam ich produkty ,i mówiąc szczerze zawiodłem sie .te linki są cieńsze niż żyłka która dałem ,a jest to wymiar 0,15mm

RH napisał(a): to jest jałowa dyskusja . Modelarstwo to kompromis i nie wszystko musi być jak w orginale ,Bo gdyby tak mialo byc to kabinki musialyby zgodnie z skalą mieć mikrometry .
A jak już komuś zależy na autentyczności to niech orginalną linkę czy tasme zmierzy i podzieli prze zodpowiednia skale
Gwarantuje że to co wyjdzie w wyniku nie jednego zaskoczy![]()
NP : gdyby linka miala 20mm to dla 1:32 powinna mić 0,625mm
RH napisał(a):To tylko złudzenie .Przez to ze górny palt ma dość duży wznios ,a dolny zerowy , to w sumie daje to efekt ujemnego wzniosu(patrz na zdjęcia orginalów .

RH napisał(a)::) Tak tragicznie to nie jest .Jak mowie że jest z łudzenie to jest
[
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 14 gości