Dzięki Paweł za fotkę, bo jak mam skanować lub szukać w necie to czasami mi się zwyczajnie nie chce.
Mariusz, bardzo dziękuję, że się wysiliłeś i (za karę) napisałeś co jest nie tak.
Może w punktach
1. Model malowany aerografem. Pierwszy raz maskowałem model Patafixem i efekt jest taki jak napisałeś. Miałem trochę problemów z grubością farby i przejściami pomiędzy kolorami (powstały wyraźne "kreski").
2. Wash brązowy Miga. Po pigmentach wygląda jak wygląda, chociaż pierwszy raz robiłem model tak "przypiaszczony", to doświadczenie jest na tyle cenne, że teraz wiem jak zrobić wash, aby nie pogryzł się z pigmentami i ogólnym usyfieniem pojazdu.
3. Peryskopy Vallejo 309 Periscopes.
Widzę i znam mankamenty tego modelu, ale dla początkującego wszelkie uwagi są bardzo cenne. Dlatego fajnie jak napiszesz takiemu "raczkującemu", jak ja co jest nie tak, aby dalej nie powielać błędów. Stwierdzeniem, że model słaby to możesz tylko dobić

. A tak to wiem od kogoś kto każdy swój model "wypieści", co jest do poprawki. Właśnie za takie rzeczowe uwagi bardzo dziękuję.