Nawiazujac do centuriona z Andrei,pozostając w tych samych klimatach, przedstawiam moją ostatnią figurkę legionisty rzymskiego z czasów podboju Galii przez Cezara.
Pozdrawiam. Mirek

Moderator: xenomorph
Piotr Kalinowski napisał(a):
Zbroja - tutaj zdecydowanie za mało kontrastu. Wyszła dość jednolicie i płasko.
spiton napisał(a):Piotr Kalinowski napisał(a):
Zbroja - tutaj zdecydowanie za mało kontrastu. Wyszła dość jednolicie i płasko.
A mi się właśnie podoba . Jest realistyczna bez przegięć. I właśnie w tym kontekście delikatniej potraktowałbym tunike.
Piotr Kalinowski napisał(a):Włosy i zarost - tutaj też więcej kontrastu dodałoby głębi.
Oczy - ze zdjęcie wygląda, że źrenice są całkowicie czarne. Przy tej skali pokusiłbym się jednak o pomalowanie więcej detalu. Mam na myśli inny kolor źrenic oraz charakterystyczne dla oczu bliki.
Piotr Kalinowski napisał(a):Zbroja - tutaj zdecydowanie za mało kontrastu. Wyszła dość jednolicie i płasko.
Piotr Kalinowski napisał(a):Tło jest naturalne czy wstawione w programie?Jak nauczyć się robienia TAKICH fotek?
Piotr Kalinowski napisał(a):
Zasada jest prosta, stosowana przez wszystkich renomowanych artystów w świecie figurek. Im większa skala tym mniejszy konstrast. Mniejsza skala = większy kontrast, żeby figurka nabrała głębi(trójwymiaru) oraz aby uwydatnić detal na figurce.

Powrót do Figurki - galeria ukończonych figurek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości