Panzer III ausf. N Dragon 1/35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Panzer III ausf. N Dragon 1/35

Postprzez micmal » piątek, 1 czerwca 2012, 22:55

Kiedyś nabyłem tę III i właśnie tak ją sobie wyobrażałem. Świetna praca. Paweł a worki są super.
Pozdrawiam Michał M.
Obrazek
micmal

Reklama

Postprzez Kuba P. » piątek, 1 czerwca 2012, 23:06

Paweł Leszczyński napisał(a):Jestem niezmiernie podbudowany tym że moje ulepki się podobają :-)

Bardzo fajne. Patrzę na stronę Panzerart i są tam rzeczy, które idealnie pasują do moich pomysłów na modele - późne koła napędowe Pantery, stalowe rolki do StuG III, spalone koła Mardera (macie opis Marder/Hetzer, mam nadzieje, ze chodzi o mniejsze, marderowe/Pz.38 koła, nie te większe do Hetzera?)
Fajne produkty, brawo!
Kuba P.

Postprzez Piotr Koperski » sobota, 2 czerwca 2012, 22:26

Kuba, dzięki wielkie. Fajnie, że jest pozytywny odzew na nasze produkty(a pomysłów/planów do zrealizowania masa). Mogę również zapowiedzieć, że już niedługo kolejna większa aktualizacja.
Piotr Koperski

Postprzez Piotr Koperski » sobota, 16 czerwca 2012, 20:23

Gotowy do dalszych prac - ślady eksploatacji.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Piotr Koperski

Postprzez Marek Jaszczołt » sobota, 16 czerwca 2012, 20:58

A godło tygryska z 501 nie naklejasz ?
I'm not lazy... I'm motivationally challenged.(Garfield)
Marek Jaszczołt

Postprzez Piotr Koperski » sobota, 16 czerwca 2012, 22:44

Jest tylko jedno zdjęcie tego pojazdu na którym nie widać godła 501 batalionu. Dlatego założyłem sobie, że ten egzemplarz nie miał ;o)
Piotr Koperski

Postprzez ArniAL » niedziela, 17 czerwca 2012, 01:57

Wspaniały model i wspaniałe wykonanie mimo , że napisałeś na początku relacji "Temat znany i oklepany. Panzer III ausf. N z 501 sPzAbt z czasu walk w Afryce. Jako dodatki przewidziane zostały blachy voyager - używam ich w minimalnej ilości(nie polecam, kiepskie są) oraz żywicę panzerart." trzeba pokazywać i uczyć następne pokolenia jakie można mieć wspaniałe hobby ( alternatywa na różnego rodzaju uzależnień ),bo uważam ze modelarstwo wszelkich specjalności takim jest , dodatkowo propaguje naszą historię bez zakłamań , samą prawdę. Patrząc na ilość godzin historii , techniki i plastyki w podstawówkach i gimnazjach takie fora i strony są doskonałym uzupełnieniem dla edukacji młodych ludzi . Bardzo się cieszę ,że takie wspaniałe modele mogę oglądać , i to mnie bardzo kusi do spróbowania swoich sił w modelarstwie i nie tylko mnie mimo że już nie jestem taki młody ale pasja została i z zazdrością patrzę na twoje umiejętności . Myślę że kupie sobie jakiś fajny model i na forum poproszę o prowadzenie od a do z , może ktoś z młodych dzięki temu się tym zainteresuje . Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję udanego modelu. Pozdrawiam . Artur
ArniAL

Postprzez ArniAL » niedziela, 17 czerwca 2012, 02:19

Przepraszam bardzo jeżeli moja wypowiedz zabrzmiała jak nauczyciela , chciałbym wyjaśnić , że nie jestem nauczycielem , po prostu cofam się we wspomnieniach i pamiętam , że w wieku 5 klasy podstawówki potrafiłem zbudować z małego modelarza model okrętu wojennego w jakimś tam stopniu dokładnie i mnie bardzo dziwią problemy jaki e mają moje córki w podstawówce jak mają narysować , wyciąć i skleić sześcian i to tylko mogę załamywać się nad poziomem w szkołach a przecież modelarstwo było takim, wspaniałym uzupełnieniem rozwoju umiejętności manualnych i historycznej wiedzy. Myślę , że takie fora pomagają w rozpowszechnianiu wiedzy i umiejętności . Tak nawiązując do wspaniałego modelu , prosił bym o więcej zdjęć razem z podstawką , taka mała mini dioramka . Pozdrawiam.
Artur
ArniAL

Postprzez Piotr Koperski » czwartek, 21 czerwca 2012, 04:10

Dzięki. Ostatnia aktualizacja przed galerią. Do poprawienia zostało jeszcze kilka szczegółów no i trzeba będzie wybrudzić delikwenta. Trzeba kończyć(zamierzam dziś) bo męczy mnie już ten model.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Piotr Koperski

Postprzez Piotr Koperski » piątek, 22 czerwca 2012, 02:09

Piotr Koperski

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat