przez Mr. Headshok » piątek, 22 czerwca 2012, 08:12
Skończyłem malowanie przedniego zawieszenia. "Lagi'' to metalowe części z dedykowanego do Kawy ZZR1400 zestawu. Przed pomalowaniem zaszpachlowałem tylko otwory na dolną półkę, bo wypadała w innym miejscu. Dolne części zawieszenia malowane Alcladami, potem lekki łosz, lakier semiglos i finito. W łikend mam zamiar poskładać to wszystko do kupy i wziąć się za przednie hamulce. Foty wkrótce.
Dzięki. Ja ostatnio z Gaia przez przypadek kupiłem flat base zamiast matowego bezbarwnego. Po otwarciu myślałem że mi przysłali popsutą farbkę bo taki kisiel jest.
przez Mr. Headshok » poniedziałek, 2 lipca 2012, 08:16
Moje łikendowe wypociny.
Poskładałem tylne zawieszenie. Oczywiście wkładając tyny amortyzator na swoje miejsce ułamał się jego ''zbiorniczek'' , ale na całe szczęście udało mi się go w prawie niewidoczny sposób wkleić na miejsce. Tak to się prezentuje na dziś:
Muszę w dalszej kolejności popracować nad detalami wahacza.
Złożone w całość lagi przedniego zawieszenia. Dodałem śrubki i końcówki przewodów hamulcowych tradycyjnie już od T2M.
przez Matthew96 » wtorek, 23 października 2012, 21:11
Ehh, coś pięknego, jak idzie robota? Kilka razy na dzień patrze czy nic nie dodałeś nie chce pośpieszać ale naprawde przyjemnie ogląda się taką robote.
przez Mr. Headshok » piątek, 11 stycznia 2013, 10:16
Matthew96 napisał(a):Idzie coś model do przodu?
Coś tam idzie... Wzięło mnie ostatnio na grzebanie przy nim. Niewiele mam udokumentowanych etapów budowy, ale postaram się to nadrobić w przyszłym tygodniu - mam urlop.
Tłumik. Oklejony karbonem - chyba S27 - werniksowany tamiyowskim smokiem, a na sam koniec bezbarwną Gaią. Metka z zestawu Dextera. Dorobiłem sobie na próbę (i tak chyba zostawię) bardziej tjuningową końcówkę. Ma dosyć dużą średnicę i mam zamiar w środek puchy wkleić perforowaną blaszkę zwiniętą w walec. Powinna być całkiem dobrze widoczna z zewnątrz.