Z góry dziękuję za pomoc
Hugar napisał(a):Witam. Mam w zamiarze budowę Typhoona Mk.Ia niestety nie posiadam zbyt wielu zdjęć:/ W sieci też nie ma ich zbyt dużo, także prosił bym o pomoc. Jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia był bym bardzo wdzięczny za podesłanie ich pod adres: Zakrzewski096@o2.pl
Z góry dziękuję za pomoc
Hugar napisał(a): Znalazłem taka fotkę jedną z niewielu

Przeróbka modelu Froga ( wiem wiem szkoda czasu i pracy)Właśnie nie wiem jaki by tu egzemplarz zrobić:/
Przeróbka modelu Froga ( wiem wiem szkoda czasu i pracy)
Grzegorz2107 napisał(a):Hugar napisał(a): Znalazłem taka fotkę jedną z niewielu
Prochu ten R7614 nie wąchał, cała służba w Aeroplane and Armament Experimental Establishment Boscombe Down.
Mam jedno zdjęcie liniowego Mk.Ia w monografii Masona, ale jeszcze przed wcieleniem do jednostki, od czoła i nie widać np. jak wyglądała tylna część osłony kabiny.
W monografii Moczulskiego też jest jedno w locie, ale nie jest możliwe zidentyfikowanie jednostki. Są tam natomiast przykłady malowań z jednostek używających Typhoonów w początku ich służby.
Ja się zdecydowałem na R7580, bo ten był jeszcze w brązowozielonym kamuflażu.
Obrazek z hannantsaPrzeróbka modelu Froga ( wiem wiem szkoda czasu i pracy)Właśnie nie wiem jaki by tu egzemplarz zrobić:/
Jak masz oryginalnego Froga, a nie model z CCCP , gdy forma była już b.zniszczona, to nie jest to całkiem beznadziejna sprawa. Ja tam tego staruszka nawet lubię.
GrzeM napisał(a):Przeróbka modelu Froga ( wiem wiem szkoda czasu i pracy)
Bez herezji mi tu, udowodnione zostało, że da się zrobić!
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=76803&hl=typhoon
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=234909052&hl=typhoon
Powodzenia! Będę śledził, tym bardziej, że A.
Hugar napisał(a):Trafiłem dziś na takie coś. Hmmmm dość ciekawe a co najważniejsze przeszklona tylna część osłony kabiny
Grzegorz2107 napisał(a):Hugar napisał(a):Trafiłem dziś na takie coś. Hmmmm dość ciekawe a co najważniejsze przeszklona tylna część osłony kabiny
Z tą wcześniejszą wygląda dla mnie ciekawiej. Nie jest to trudne do zrobienia, a może w wypadku kiepskiej oryginalnej części przezroczystej znacznie lepiej się prezentować w końcowym efekcie, o ile nie zamierzasz tłoczyć nowej osłonki.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości