viewtopic.php?f=232&t=12695
viewtopic.php?f=232&t=16931
Chyba poszło dobrze i wtedy sobie pomyślałem czy nie zabrać się za coś jeszcze większego. Gdy zobaczyłem Nieuporta 24 Bis Rodenowskiego z Dianą, to nie wytrzymalem i już jest w moim magazynie.
Oglądając zawartość doszedłem do wniosku, że aby to dobrze wykonać to będą potrzebne różne dodatki takie jak blachy i maski i oczywiście jakiś trening w budowie takiego wielkoluda.
Na dodatki postanowiłem dać czas ich producentom a na zdobycie doświadczenia trzeba by kupić model, który ma komplet dodatków. Przeglądając różne fora modelarskie wyczytałem, że najlepszy jest Fokker Dr.1. Dodatki Parta, Montexu już są.
Złożyłem odpowiednie zamówienie w moim ulubionym sklepie
Mam już sam model, blachy Parta i maski Montexu, choć tu po otwarciu stwierdziłem, jest pomyłka w jednym z arkuszy, napisałem uprzejmy mail z reklamacją i dziś wyjąłem ze skrzynki maski, te na których mi zależało, tą drogą bardzo dziekuję panu Dariuszowi.
Jeżeli chodzi o silnik, to z dostawą mam podobny kłopot
O to co mam na obecną chwilę.

Znalazłem też takie malowanie.

W maskach Montexu znalazłem pięknie wykonane lufy do km-ów.
Malowanie dosyć przewrotne. Na razie nie znalazłem żadnych zdjęć z tym malowaniem, ale tu mam trochę czasu.
Na małym Revellowskim Fokkerku myślę, testować dobór farb a przede wszystkim malowania "smugowego"
Postaram się ciągnąć zaczęte wątki wietnamskie równolegle zobaczymy.
Oczywiście bezczelnie liczę na wasze porady i uwagi.
Adam.

]