Podobny efekt jest w kalkach Rodena.
Może właśnie producentom chodzi o taki efekt, przetartej farby na płótnie?

jambus napisał(a):Aż sprawdziłem kalki w swoim zestawie i takich efektów brak.
Jakby jakaś władna osoba przeniosła mój wątek warsztatowy z działu konkursowego, to może zdążył bym się podłączyć.

GEM napisał(a):Przepraszam że wtrącę pytanie nie związane bezpośrednio z wątkiem.
Czy może mi któryś z kolegów podpowiedzieć jaki kolor powinny mieć ściągacze naciągów- inaczej - śruby rzymskie. Czy one były wykonywane z mosiądzu, czy ze stali nierdzewnej.
GEM napisał(a):Podobny efekt jest w kalkach Rodena.
Może właśnie producentom chodzi o taki efekt, przetartej farby na płótnie?

Mecenas napisał(a):Dzięki Mietku za słowa otuchy. Za te gadżety na razie podziękuję bo mam kilka patentów, które chciałbym jeszcze przetestować. Nie chcę też popadać w jakąś skrajność w detalowaniu i poprawianiu żeby nie stracić przyjemności z tej zabawy.
O pierścieniu pamiętam - bujałem się z tym za pierwszym razem. Teraz chcę go przykleić do osłony jeszcze przed wycięciem z blaszki żeby się nie wygiął.Wiem, że będzie gimnastyka potem z obrabianiem zadzioru pod odcięciu, ale co tam - trzeba spróbować. Dobrze, że podniosłeś temat - może Adrian skorzysta albo ktokolwiek kto to będzie kiedyś czytał.
Adrianowro napisał(a):choć utknąłem na silniku i świecach

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości