MiG-21 "Latający ołówek" ze Zvezdy w 1/72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: MiG-21 "Latający ołówek" ze Zvezdy w 1/72

Postprzez mnak24 » niedziela, 9 września 2012, 20:39

No i ostatni apdejt w warsztacie, powiem to w skrócie- nie zależy mi na krytyce :twisted:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 9 września 2012, 20:58 przez shivadog, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Proszę, byś powstrzymał się od wyrażeń niecenzuralnych, nawet zakamuflowanych. Jerzy
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez malinowski » niedziela, 9 września 2012, 20:51

Twój post bardzo zabawnie kontrastuje z tym co masz napisane w stopce. Krytyka jest nie odlaczna częścią tego forum. Nawet modele mistrzowskie są krytykowane (patrz Spitfire K.Y. Czarta). Nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc o podazaniu dalej. Jeśli masz na celu osiągnięcie ilości nad jakością to jesteś na dobrej drodze. Twoim modelom przydałaby się odrobina staranności po prostu. Jeśli brakuje Ci danej chwili cierpliwości to idź na spacer, pograć w piłkę do modelu wróć za dzień dwa czy tydzień. Z mojej strony życzę więcej cierpliwości i radości z modelarstwa .
na warsztacie:
Obrazek
malinowski

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 9 września 2012, 20:54

mnak24 napisał(a):No i ostatni apdejt w warsztacie, powiem to w skrócie- W D*U*P*I*E MAM WASZĄ KRYTYKĘ, piszta co chceta, hejtujta bo i tak mam to gdzieś i mnie nie powstrzymacie od podążania dalej :twisted:

A Tata wie, co piszesz?
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Leszek Szopieray » niedziela, 9 września 2012, 21:14

Może parę wskazówek jakbyś ewentualnie chciał zrobić następnego MiG-a:
- pierścień wlotowy jest wykonany z innego stopu niż aluminium i dlatego ma inna barwę, taki jasny gunmetal
- kolor kabiny, proponuje modelmaster 2135 - też nie jest idealny ale bardziej zbliżony do oryginały niż ten co Ty zastosowałeś
- godło 41plm powinno być tylko na lewej burcie( instrukcja błędnie podaje na obu burtach)
- hamulec aero podkadłubowy - na belce do podwieszenia podkadłubowego ptb490 jest bezpiecznik, po podwieszeniu zbiornika wyłącza możliwość wysunięcia hamulca.
- szachownica na lewej burcie odwrotnie nałożona.
Ogólnie widać że walczyłeś z tematem, modele jednobarwne w aluminium są jednak bardzo wymagające pod względem przygotowania powierzchni i malowania - widać w Twoim pospiech i niestaranność.
Jak nie straciłeś zapału to pewnie kolejne odpicujesz już lepiej.
Pozdr
Leszek Szopieray

Postprzez mnak24 » niedziela, 9 września 2012, 21:40

malinowski napisał(a):Twój post bardzo zabawnie kontrastuje z tym co masz napisane w stopce.

Raczej nie, ten oto typek nawija o tym, że gdzieś ma hejty i chamską krytykę, ale chciałby oduczyć nienawiści i ciągłej walki między głównymi gwiazdami polskiego HH. Polecam się zgłębić w kilka wywiadów na YT.
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez Slash » niedziela, 9 września 2012, 21:51

Jakby ten typek chciał tak mądrze to zająłby się czym innym niż awanturami. A Tobie proponuje zagłębić się, ale w to co robisz bo póki co mamy niestety drugie kondolencję. A tego modelu akurat mi szkoda. Bierz do serca to co piszą koledzy i postępuj trochę rozważniej. To nie wyścig na disy ;o)
Slash

Postprzez mnak24 » niedziela, 9 września 2012, 22:03

Slash napisał(a):Jakby ten typek chciał tak mądrze to zająłby się czym innym niż awanturami. A Tobie proponuje zagłębić się, ale w to co robisz bo póki co mamy niestety drugie kondolencję. A tego modelu akurat mi szkoda. Bierz do serca to co piszą koledzy i postępuj trochę rozważniej. To nie wyścig na disy ;o)

I kolejny, który myśli, że Tede jest taki sam uak Peja.

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez xmald » niedziela, 9 września 2012, 22:30

mnak24 napisał(a): I kolejny, który myśli, że Tede jest taki sam uak Peja.

Myślę, że wciąganie w twoje modelarstwo Rycha Peji albo Tede jest bez sensu - oni raczej nie sklejają ;o)
Po co piszesz takie chamskie teksty no i jak się to ma do twojego motta: Chcę wysiąść z fury,porzucić ją w korku
Uczyć ludzi kultury od początku.? Nie chcesz być krytykowany - to nie pokazuj tego co robisz. Ukazując swoje modele na forum zgadzasz się na krytykę ale i na rady kolegów, którzy mają więcej doświadczenia...
Wracając do modelu: gratulacje za to, że go jednak skończyłeś. Niestety zgadzam się z przedmówcami model jest niestaranny, malując metalizerami musisz dokładnie przygotować powierzchnie. Na przyszłość kup sobie Alclad lepszego metalizera chyba nie ma. Czy szmata na skrzydle coś zakrywa?
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez mnak24 » niedziela, 9 września 2012, 22:41

A ja go już skończyłem :shock: TEDE w jednym wywiadzie chwali się, że kupił jakiś model(z pudła erfix) ale czasu ni ma, o Peji mniej wiem, bo ni słucham.Ale prawda jak modele to modele, a ni HH

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez malinowski » poniedziałek, 10 września 2012, 07:09

Dla mnie osobiście większość artystów oraz "artystów" (typu Peja czy Tede) autorytetem w sprawach kultury osobistej nie są i nie będą. Reprezentują mniej więcej taki sam poziom jak Ty usiłujesz narzucić na forum. Poziom kultury (nie tylko osobistej) na ulicach i w życiu codziennym jest żałosny do tego dochodzi co rusz lansowanie nowomowy typu "hejtowanie" itd. Jak dla mnie jest to "dwa plus złe". Nie wiem czy wiesz ale w przeciwieństwie do innych forów w polskim internecie to zdominowane jest przez dorosłych facetów. Młodzież (zwłaszcza gimnazjalna) jest tutaj w mniejszości. Właśnie po to był ten konkurs aby ułatwić im wyjście z cienia bo zdaję sobie sprawę ze niektórzy jak widzą poziom modeli prezentowanych tutaj to mogą ulec zniechęceniu.

Na koniec ponowię swój apel licząc na to że następny model będzie po prostu staranniej zrobiony.
na warsztacie:
Obrazek
malinowski

Postprzez matiiseq » poniedziałek, 10 września 2012, 13:44

Pokazując model na forum zawsze spotkasz się z krytyką...

Model na pewno mogłeś zrobić lepiej, ale niepotrzebnie skończyłeś pierwszy.
Obrazek
matiiseq

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 10 września 2012, 14:00

Ja jeszcze nie skończyłem go :x

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez matiiseq » poniedziałek, 10 września 2012, 14:01

mnak24 napisał(a):A ja go już skończyłem :shock:

Chyba sam już nie wiesz :shock:
Obrazek
matiiseq

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 10 września 2012, 14:16

Napisałem ostatni apdejt przed galerią. ;o)

MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez Czesio » poniedziałek, 10 września 2012, 18:48

mnak24 napisał(a):No i ostatni apdejt w warsztacie, powiem to w skrócie- W D*U*P*I*E MAM WASZĄ "]KRYTYKĘ, piszta co chceta, hejtujta bo i tak mam to gdzieś i mnie nie powstrzymacie od podążania dalej :twisted:

hahah widzę że porządne modele i rady też tam masz, bo jak na razie to robisz na odwal się...
mnak24 napisał(a):TEDE w jednym wywiadzie chwali się, że kupił jakiś model(z pudła erfix) ale czasu ni ma, o Peji mniej wiem, bo ni słucham.Ale prawda jak modele to modele, a ni HH

To już wiem skąd Twoje zainteresowanie modelarstwem....
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat