Jacek Bzunek napisał(a):trawa na, której stoi samolot jest wpisana do rejestru zabytków i nie można jej zasłonić prowizoryczną aluminiową budą a MiG albo Su zabytkiem nie jest i może marnieć.
nobie1973 napisał(a):KFS-miniatures napisał(a):sie zastanawiam tylko, jak to jest, ze taki nadredaktor Ziober ze świtą, niczym wrzód na gluteus maximus swiata modelarskiego truje o przywiązaniu do wierności oryginałowi przy budowie replik...
Nooooo…kolego, jak może w przyszłości dojdziesz do takiego poziomu modelarstwa redukcyjnego jak cytowany przez ciebie p. Andrzej Ziober, to i tak nie będzie cię to upoważniało do takich bzdurnych, niewyważonych i chorych wypowiedzi![]()
Prosiłbym o reakcję moderatorów w stosunku do takich pieniaczy !!!
Adrianowro napisał(a):Na Łosiach się nie znam ale mam dwa pytania :
1. Czy to coś lata czy tylko stoi ?
2. Czy jakaś firma wyda do niego zestaw korygujący?

Jarek Gurgul napisał(a):dlatego część wpisu KFS-miniatures sugerująca korupcję została usunięta.
jasio-g napisał(a): A w muzeum wszystko jest wpisane w rejestr zabytków (nawet kawałek pasa startowego), więc wszelkie procedury są żmudne. I pomimo planów odbudowy podwójnego hangaru z lat dwudziestych wszystko się wlecze.
spiton napisał(a):Muzeum powinno wybudować jak największą hale . I jak najtańszą. Bo ja będzie tańsza, to będzie większa, a nie bajerna architekturkę. Bo podmiotem w tym muzeum są SAMOLOTY. A one stoją pod chmurką i niszczeją. A szkoda.
Ale oczywiście ambicje , żeby pawilon był bajerny są ważniejsze niż dobro eksponatów. Większość muzeów w bogatych krajach mieści się w obskurnych halach, ale eksponaty są odpowiednio zadbane i wyeksponowane. A u nas odwrotnie. Polskie Cesatrstwo Urzednicze.
spiton napisał(a):Muzeum powinno wybudować jak największą hale . I jak najtańszą. Bo ja będzie tańsza, to będzie większa, a nie bajerna architekturkę. Bo podmiotem w tym muzeum są SAMOLOTY. A one stoją pod chmurką i niszczeją. A szkoda.
Ale oczywiście ambicje , żeby pawilon był bajerny są ważniejsze niż dobro eksponatów. Większość muzeów w bogatych krajach mieści się w obskurnych halach, ale eksponaty są odpowiednio zadbane i wyeksponowane. A u nas odwrotnie. Polskie Cesatrstwo Urzednicze.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości