Kuba P. napisał(a):Miałem fart czy Eduard coś zmienił i poprawił?
Kuba P. napisał(a):No faktycznie, ten zoom do Zvezdy kosztuje ponad 30 PLN a to malusieńka blacha.
Problem ze Zvezdą jest taki, że kadłub jest węższy nieco niż zrobiła to Hasegawa i żadna tablica pasowana do Hasegawy nie wejdzie do Zvezdy. Nie ma opcji, sprawdzałem.
Wchodzi ponoć ta dla ICM (nie sprawdzałem) no i dedykowana, są naprawdę węższe.
Oryginalna tablica plastikowa Zvezdy jest super wygrawerowana ale nie ma w kalkomanii np. tarcz zegarów. Pokombinuję jeszcze z jakimiś kalkomaniami np. z Hasegawy, zeby same tarcze naklejać na oryginalna tablicę Zvezdy ale póki co ta blaszka rozwiązuje problem.
Natomiast co do kokpitu SBS i Zvezdy - nie szedłbym w to. Ale to może we właściwym dla Zvezdy wątku.
Kuba P. napisał(a):Te kalki fajne bardzo, tylko poza tablicą jest jeszcze problem pedałów orczyka (niemieckie są szczególne i nic lepiej od PE w tej skali ich nie imituje) i pasów. O ile same pasy można sobie zrobić z papieru czy folii to klamerek przynajmniej ja dokładniejszych od trawionych nie zrobię.
Dlatego dla 1:48 dobra blaszka jest dla mnie lepsza. Ta oferta kalek natomiast podoba mi się niezmiernie w zakresie tabliczek znamionowych, muszę to sobie kupić.
Michał Janik napisał(a):A może warto zainwestować w "kalki na zegarki "?
Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości