DUDE napisał(a):Cos sie dzieje na taśmach montażowych?

dzieje się cały czas tylko tempo trochę mniejsze niż na początku. Dzięki w sumie to zmobilizowałeś mnie żeby coś tu wrzucić. Sory za foty jeszcze marniejsze niż zwykle...
Chyba muszę list do gwiazdora napisać żeby mi jakiś przyzwoity aerograf przyniósł bo mój chińczyk już się kończy.
Zrobiłem drewniane śmigło, które muszę jeszcze kilka razy przeszlifować i polakierować żeby nadać mu gładkości. Kołpak nałożyłem tak do fotki tylko:

Tutaj skrzydło w trakcie cieniowania pastelami górnej powierzchni. Chciałem żeby taśmy wyszły trochę jaśniej.

Pasowanie dolnego skrzydła i górnego elementu kabiny obserwatora było ciut upierdliwe ale przy pomocy szpachli dało rade.
Kadłub już po sido. Kalki chyba siadły całkiem przyzwoicie. Dobre jest to, że Edek daje dodatkowych kilka łusek jakby coś poszło nie tak. Dokleiłem ten pasek w osi podłużnej kadłuba ma on imitować pasek płótna (tak miały wczesne wersje Rolandów CII)

Całość będzie jeszcze brudzona, choć trochę tu już podziałałem ale okolice chłodnic muszę poprawić.

Może dziś uda się dokleić górne płaty.