RAV napisał(a):Bywały też Walrusy całe żółte. Może ten pływak to przeszczep z innego egzemplarza? W takim wypadku żółty mógłby być tylko ten jeden, co wyglądałoby ciekawie. Zresztą w grę wchodziłby też kolor srebrny, jasnoszary lub sky.
Grzegorz2107 napisał(a):Ja zapytam skąd autorzy wzięli absurdalny pomysł pomalowania morskiej maszyny RN na kolory RAF
Grzegorz2107 napisał(a):na dodatek kolorem Azure Blue, który jeszcze nie istniał ?
Grzegorz2107 napisał(a):Czy ktoś ma dość odwagi wytłumaczyć taką anomalię?
Grzegorz2107 napisał(a):Nigdy bym się nie zdecydował na ten schemat. Jest tyle fajniejszych możliwości, że wybór takiego niepewnego odrzuciłbym w pierwszym rzędzie.
Jacek Bzunek napisał(a):Nie wiem czy nie jest za późno ale pomalowałbym od wewnątrz ramy oszklenia kabiny.

Grzegorz2107 napisał(a):absurdalny pomysł pomalowania morskiej maszyny RN na kolory RAF
Grzegorz2107 napisał(a):Azure Blue, który jeszcze nie istniał
Grzegorz2107 napisał(a):Dla mnie ten wybitnie jasny pływak to raczej gra świateł, może odmalowany , albo wymieniony na nowy , ale w regulaminowym kolorze. Poza tym spód kadłuba miał taki "okap" na brzegu, że cień zupełnie inaczej mógł przy tym akurat oświetleniu padać i dawać takie złudzenie.
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Sądząc po rondlach to malowanie jest z góra 1941
Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Ale mam kołomyję... nic tylko sobie w torebkę strzelić
Gienek napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Azure Blue, który jeszcze nie istniał
Na kolorowym zdjęciu Marlety z bazy Maaten Bagusch (Afryka połowa 1942 r.) są w kolorach Mid Stone/Azure Blue.
Jacek Bzunek napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Ja zapytam skąd autorzy wzięli absurdalny pomysł pomalowania morskiej maszyny RN na kolory RAF
Nic niezwykłego, kojarzę Swordfisha w malowaniu DG/DE/Sky.Grzegorz2107 napisał(a):na dodatek kolorem Azure Blue, który jeszcze nie istniał ?
Tak wogóle z którego roku jest ten Walrus?Grzegorz2107 napisał(a):Czy ktoś ma dość odwagi wytłumaczyć taką anomalię?
Skoro latała w Egipcie to pomalowano ją w typowe dla tamtejszym warsztatów remontowych barwy ogólnowojskowe.
Może używano go do zadań specjalnych?Grzegorz2107 napisał(a):Nigdy bym się nie zdecydował na ten schemat. Jest tyle fajniejszych możliwości, że wybór takiego niepewnego odrzuciłbym w pierwszym rzędzie.
Z całym szacunkiem, wiem że każdy ma inne gusta, ale właśnie to malowanie jest świetne, mamy maszynę FAA w malowaniu pustynnym stosowanym przez RAF. Daleko mu szaroburych czy całoaluminiowych malowań FAA.
Czy przypadkiem niedoszłe greckie G-36 zanim stały się Marletami RNFS nie zostały pomalowane w calości na jasnoniebiesko? Ich kolor spodu nie musi mieć nic wspólnego z AB a po przejęciu przez FAA górne powierzchnie zostały nieregulaminowo pomalowane na MS

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):...Głupio jak w domu otworzycie lodówkę a tam znowu ja ...

Jarek Gurgul napisał(a):czekam na kolejne odcinki, jak nie przymierzając na 'Stawkę większą niż życie'

Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a):Czy też tak macie, że im bliżej końca tym tęskniej błądzi wzrok po następnych pudełkach ?
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości