Mac Eyka napisał(a):Życzę ci powodzenia. Choć model Legato (Az Model) do prostych nie należy.
Ja się przy nim poddałem. Wyposażenie kabiny czy sklejenie kabiny to pikuś przy tym jak będziesz chciał dopasować płaty.
Masakra, nic do siebie nie pasuje.
A miało być tak pięknie. Wybrałem model z małą ilością elementów, żeby szybko i sprawnie go skończyć. To co napisałeś raczej nie nastraja optymistycznie ale zacisnę zęby i będę z nim walczył do końca. Może zaraz po ukończeniu wykona swój pierwszy i ostatni lot w kierunku kosza ale jakieś doświadczenie zostanie
GrzeM napisał(a):Samolot fajny, ale dlaczego piszesz o nim "coś prostego"???
Bo mało części?

bo to mój pierwszy dwupłatowiec, a w ogóle drugi samolot?

Chciałem zrobić sobie lekkie wprowadzenie w samoloty i niefortunnie wybrałem właśnie jego
GrzeM napisał(a):Z prostych dwupłatów polecałbym jakiegoś wielkowojennego Nieuporta (Eduard, Roden), Gladiatora Matchboxa/Revella, albo I-15.
Będę o tym pamiętał i jak ten SPAD da mi ostro w kość to kupię sobie jeden z tych o których piszesz.
Jeżeli chodzi o malowanie to nie upieram się na tym pudełkowym. Chętnie go zrobię w naszych barwach, muszę tylko coś znaleźć.
Jaho63 napisał(a):Sprawdź pocztę.
Wielkie dzięki. Rysunki wyjaśniają wszystko, szkoda tylko, że opisy w "nieznanym" języku
buda napisał(a):Nějaké podklady a foto jsou v časopisech Avions 104 (SSSR),119,120,122
Niestety do tych publikacji nie mam możliwości dotarcia ale informacja może przyda się innym

Moja szafa - część już zaczęta, a reszta czeka na swoją kolej.
Moje boje z materią wszelaką-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Masz jakiekolwiek materiały (inboxy, instrukcje, galerie) na temat modeli, zamieść je
tutaj na pewno przydadzą się innym modelarzom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------