kowaltom99 napisał(a):pomyliłem puszki Humbrola i do aerografu załadowałem MSG RAF zamiast Neutral Grey "US :-)
Grzegorz2107 napisał(a):kowaltom99 napisał(a):pomyliłem puszki Humbrola i do aerografu załadowałem MSG RAF zamiast Neutral Grey "US :-)
Trzeba było wymyślić jakąś historyjkę, że mechanicy mieli taki kolorek w magazynie , że może tak, a nie inaczej, a jak ktoś nie wierzy, to niech udowodni, że inaczej...
Robert Thorz napisał(a):UHU wypuścił nowy klej CA bez tendencji parowania. Absolutna nowość z przed miesiąca. Widziałem reklamę w czeskim Modelarze. W tym tygodniu byłem w Cieszynie i jeszcze nie mieli go w sklepach ale lada moment powinien się pojawić.

Michał Janik napisał(a):Robert Thorz napisał(a):UHU wypuścił nowy klej CA bez tendencji parowania. Absolutna nowość z przed miesiąca. Widziałem reklamę w czeskim Modelarze. W tym tygodniu byłem w Cieszynie i jeszcze nie mieli go w sklepach ale lada moment powinien się pojawić.
Poproszę o nazwę tego specyfiku, aby można go było szukać.

piotr dmitruk napisał(a)::arrow: Wojtku, CA nie wysycha, tylko wiąże przy cząsteczkach wody zawartych w powietrzu i na przedmiotach. Zsieciowane cząsteczki kleju przy braku wentylacji osadzają się wewnątrz oszklenia.
Czy ten klej faktycznie nie powoduje zamgleń- nie wiem, ale być może, jeśli ma mniejszą lotność, może mniej osadzać się na oszkleniu.
Jak zwykle- do sprawdzenia w praktyce.
kowaltom99
Coś takiego widziałeś?

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości