Grzegorz2107 napisał(a):...Złudzenie. Piramidka stoi na trzech warstwach sklejki. Stąd wrażenie, że piramidka nie jest w osi symetrii. Na zdjęciu Bulldoga widać, jakby miał dwie lewe narty:)
Ponieważ jest to dla mnie kwestią jak piłować te nieszczęsne narty, przeprowadziłem niewielką analizę i doszedłem do wniosku, że wspomniany Bulldog może rzeczywiście mieć obydwie lewe narty

Czerwoną linią oznaczyłem brzegi nart (równolegle, rzecz jasna dla każdej z nich). Lewy brzeg- czerwona ciągła, prawy - czerwona przerywana.Niebieska linia - to lewa granica podstawy piramidki. Proszę zwrócić uwagę, że niebieska linia przechodzi przez środek - tak jak na zmodyfikowanym przez mnie rysunku Crawford'a.
Łożysko w "piramidce" jest obustronne, ważne żeby po zewnętrznej stronie była blokada narty.
GDZIE jest napisane, że lewa i prawa narty muszą być różne, przy takim rozstawie fermy podwozia (na moje oko - około 3 m)
Nawet jeśli początkowo narty były produkowane różne, później mogli zrezygnować z takiej produkcji czysto dla wygody technologicznej. A najprawdopodobniej ten Bulldog ma podstawioną drugą lewą nartę, ponieważ akurat taka była na magazynie po złamaniu prawej. Chętnie wysłucham Wasze opinie na ten temat. Kolczugę i hełm ubrałem, czekam na zgniłe pomidory. Poniżej pasa nie bić, kurna w Europie jesteśmy