Chyba se takiego w tym roku zlepię ( w innej skali ofkoz ) .
Academy + Techmod i jakoś to będzie ...
gzt napisał(a):Pewnego razu, skosiła mnie obniżka ceny Hasegawa 1/48 Bubbletop za $26 .... do dziś żałuje ze nie dołożyłem $15 więcej i nie kopiłem Tamiya. Skok jakości o klase !
Daniel-Martola napisał(a):gzt napisał(a):Pewnego razu, skosiła mnie obniżka ceny Hasegawa 1/48 Bubbletop za $26 .... do dziś żałuje ze nie dołożyłem $15 więcej i nie kopiłem Tamiya. Skok jakości o klase !
No tak, tylko te dwa model dzieli dobrze ponad 10 lat a to przepaść wręcz przy obecnym postępie. Porównaj w drugą stronę - nowe modele Hasegawy tego co kiedyś zrobiła Tamiya to podobny ogromny postęp. Zera, Ki-84, N1K....
pozdrawiam
Darek Trzeciak napisał(a):Grzesiu, Dzbanek pierwsza klasa ostatni wagonno... no poprostu śliczności i jeszcze te cieniowanie ehh...
Qrcze jak to jest - najpierw mnie monogramowskim Tomahawkiem zaraziłeś teraz Thunderboltempowiedz co szykujesz następnego to skoryguję listę "chcieć-mieć"

Manfred napisał(a):Ach i och jaki ten P47 tamiya piękny i "nie do pobicia". Czemu na ogół tak wielką uwagę przywiązuje się do kokpitów, a tak niewielką do wnęk podwozia. Model Tamiya ma paskudną, rażącą szczelinę między kadłubem a sufitami wnęk podwozia. Jest wg. mnie bardzo trudna do usunięcia (widać ją doskonale na powyższych zdjęciach). Hasegawa jej nie ma ! Jest zatem do pobicia?
wacus47 napisał(a):Podaj jeden model który da sie złożyć bez szpachli i nie bedzie absolutnie zadnej szpary...?
Manfred napisał(a):Ach i och jaki ten P47 tamiya piękny i "nie do pobicia". Czemu na ogół tak wielką uwagę przywiązuje się do kokpitów, a tak niewielką do wnęk podwozia. Model Tamiya ma paskudną, rażącą szczelinę między kadłubem a sufitami wnęk podwozia. Jest wg. mnie bardzo trudna do usunięcia (widać ją doskonale na powyższych zdjęciach). Hasegawa jej nie ma ! Jest zatem do pobicia?
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości