krzysiekk napisał(a):jechać kupować inną farbę
oraz
Żukow napisał(a):kup firmowy rozcieńczalnik
i powiesz kłopotom bye
krzysiekk napisał(a):jechać kupować inną farbę
Żukow napisał(a):kup firmowy rozcieńczalnik

piotr dmitruk napisał(a):Prosto? Wyrzuć tego Satin Cota- najgorszy lakier jaki spotkałem. Kup inny- np. Tamiyi, Microscale, lub nawet Pactrę
aesCulus napisał(a):Kupiłem ten specyfik w sklepie dla plastyków - jest to bezwonna benzyna lakowa.
pilex7 napisał(a):piotr dmitruk napisał(a):Prosto? Wyrzuć tego Satin Cota- najgorszy lakier jaki spotkałem. Kup inny- np. Tamiyi, Microscale, lub nawet Pactrę
Czy mógłbyś napisać czemu uważasz go za "najgorszy lakier"?
Wprawdzie pookrywałem nim tylko parę modeli, ale przy rozcieńczaniu white spirytem (ze sklepu budowlanego) w stosunku 1:1 nie zauważyłem żadnych problemów z malowaniem aero. Na pewno przed malowaniem trzeba go dobrze rozmieszać (najlepiej mikserem), ale daje ładną powierzchnię i przy cienkiej warstwie wysycha w 15 minut.

pilex7 napisał(a):piotr dmitruk napisał(a):Prosto? Wyrzuć tego Satin Cota- najgorszy lakier jaki spotkałem. Kup inny- np. Tamiyi, Microscale, lub nawet Pactrę
Czy mógłbyś napisać czemu uważasz go za "najgorszy lakier"?
Wprawdzie pookrywałem nim tylko parę modeli, ale przy rozcieńczaniu white spirytem (ze sklepu budowlanego) w stosunku 1:1 nie zauważyłem żadnych problemów z malowaniem aero. Na pewno przed malowaniem trzeba go dobrze rozmieszać (najlepiej mikserem), ale daje ładną powierzchnię i przy cienkiej warstwie wysycha w 15 minut.aesCulus napisał(a):Kupiłem ten specyfik w sklepie dla plastyków - jest to bezwonna benzyna lakowa.
Czy mógłbyś pokazać fotkę tego pechowego specyfiku? Czy próbowałeś nim rozcieńczać jakieś inne farbki olejne?

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości