Jedziemy dalej
Jak pisałem miałem ochotę spróbować oklejania kalkami 'karbonowymi' wnętrza. Z kawałków papieru robiłem szablony i od nich docinałem elementy z arkusza, niektóre wycinałem 'na oko'.

Większość robiona 'z doskoku', czyli wychodziłem na piętro do warsztatu, naklejałem jeden kawałek i przerwa, za kilka godzin, następnego dnia albo jak był czas szedłem naklejać kolejny element i tak prawie skończyłem oklejanie

Kilka miejsc do doklejenia, może ze dwie trzy poprawki.
Okleiłem też wspomnianą pokrywę dolotu powietrza, za którymśtam razem efekt do zaakceptowania.

Na nią logo F50 i logo ferrari oraz fototrawione 'śrubki' znalezione w pozostałościach po innych modelach.
"Konik' jest z zestawu Crazy modeler, ten dołączony przez tamiya był mniej dokładny.

Koła i wydechy pomalowałem alcladem

Jedna felga do poprawki, nierówności przy czarnym podkładzie się nie pokazały i wylazły po pokryciu kolorem aluminium.
Do tych, które są ok zacząłem montować tarcze. Stwierdziłem, że nie wkleję ich tak jak tych z zestawu, tak żeby były równo i że łatwiej będzie od tej strony. Kombinuję tylko jak w takim wypadku zrobić przewody hamulcowe.

Do silnika dokleiłem układ wydechowy, traktując go wcześniej tamiyowskimi cieniami do weathering'u.

Przed doklejeniem całości do ścianki dokończyłem przewody zapłonowe

Zabrałem się też za fotele. Zacząłem oklejać je imitacją skóry z MFH ale po naklejeniu dwóch kawałków tego wynalazku zacząłem mieć wątpliwości. Struktura tej 'skóry' jest zbyt duża jak na tą skalę. Myślę że przyzwoicie będzie to wyglądać w 1:12. Tu najprawdopodobniej zostanę przy malowaniu.

W międzyczasie elementy karoserii pomalowałem drugi raz kolorem. 'Przedstawiciel' - przedni zderzak, reszty nie ściągałem z konstrukcji do malowania.

Choć roboty jeszcze sporo to zaczynam widzieć finał tej zabawy, jakoś to powoli kształtów, mniej lub bardziej...kształtnych, nabiera ;)
PS: panowie fotografy, jak robić zdjęcia 'karbonu'? Po przeskalowaniu zdjęcia raczej nie wygląda on najlepiej. Czy poprostu trzeba zakupić EF100/EFS60?