Surfacer-baza-dwuskładnikowy bezbarwny

Jest do przeszlifowania i wypolerowania. Są miejsca gdzie lakier nie rozlał się dobrze, jest trochę złapanych paprochów, ale ogólnie nie jest źle.

Właśnie warsztat oglądam.cayman napisał(a):A teraz biorę się za carbonizację Scuderii.
TomekWnęk napisał(a):W sumie nie wiem co to za klar. Prawdopodobnie DuPont, ale pewności nie mam. Poszedłem do garażu i znalazłem jeszcze troche w butelkach (pozostałość po malowaniu kufra motocyklowego). Mieszany 2:1 plus około 1,5-2cz. rozcieńczalnika. Aero obficie przepłukany rozcieńczalnikiem i zmywaczem wamodu. Dziś po 24godzinach nic nie zaschło i aerograf pracuje dobrze więc umył się ładnie.Właśnie warsztat oglądam.cayman napisał(a):A teraz biorę się za carbonizację Scuderii.

Lakier kupowałem jakoś wiosną tego roku i stał u mnie w butelce zakręconej nie idealnie i szczelnie więc pewnie od tego trochę zgęstniał. Utwardzacz był już mniej gęsty. Do nowootwartego zestawu 2k z zero (przy F50) też dodawałem jakoś ~15% rozcieńczalnika.cayman napisał(a):A mnie w APP mówili że na 100% bazy 50% utwardzacza i 10 do 20 % rozcieńczalnika a u Ciebie tego rozcieńczalnika poszło dużo więcej??
Nie rozkręcam. W sumie to ten aerograf rozkręcałem dwa czy trzy razy. Dla mnie to główna jego zaleta i przewaga oryginału nad pseudoIwatą - przy myciu nie trzeba rozkręcać. Ma lepiej 'obrobione' ścianki i wszystko co do niego leje mniej osiada i da się łatwiej umyć. Rozcieńczalnik to ten, który dostałem w mieszalni w zestawie z kupowaną bazą i klarem.powerpablo napisał(a):Mam jeszcze takie zapytanie odnośnie aero po lakierowaniu lakierem 2k rozkładasz aero czy tylko myjesz go rozcieńczalnikiem (dedykowany do lakiery czy może jakiś inny) + zmywacz (do farb) wamodu?

TomekWnęk napisał(a):Dziś maskowałem szyby do pomalowania, brak masek jest troszkę upierdliwy.

TomekWnęk napisał(a):...i kurzu widocznym wszędzie już nie wspomnę.
Chciałem to kupować bo to grosze kosztuje, ale nie chciało mi się już czekać. Zwykle łatwiej mi to maskowanie idzie.wuen napisał(a):Proponuję zakup:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/novjfovrclnp3bss7txz.html
Kilka razy się nad tym zastanawiałem, ale właśnie ta cena mnie trochę zniechęcała za każdym razem. Jednak pięć dyszek za pędzelek... ale może się skuszę skoro to taki dobry wynalazek.Mr. Headshok napisał(a):Ja polecam to:
http://www.hobbyeasy.com/en/data/43253. ... 1358625379
wart swej ceny!

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości