Postanowiłem opróz MiGa wystartować w kokurise także w klasie OPEN. Mam zamiar sklecić ten oto model:
Mały inbox:
Malowanie oczywiście POLSKIE - jeszcze nie mam pomysłu jakie.
pik napisał(a):Pogratulować odwagi, bo zestaw do nazbyt wdzięcznych nie należy... Tym bardziej że w konkursie!![]()
pik napisał(a):Jak "stać" Cię na blaszki, to bez mrugnięcia okiem sugerowałbym wzięcie Bilka (o ile faktycznie uda sie go dostać). Spasowywanie, szpachlowanie, szlifowanie i detalowanie Mistercrafta będzie kosztowało Cię znacznie więcej zachodu niż ta różnica w cenie... No, ale nie chcę Cie zniechęcać! Liczy się modelarz a nie model.
pik napisał(a):A które plany chcesz? Mam 2 miarę dobrze wyglądające: z monografii Su-22 naszego ALTAIRA oraz z czeskiego 4+. Plany są niestety niezbyt zgodne ze sobą w wielu aspektach (bryła, linie podziałowe itp), także dość trudno jest poprawiać model nie mając pewnego punktu odniesienia.
MUREKJ napisał(a):Szlifowanie i szpachlowanie to mały pikuś,najgorszy jest fatalny plastik i trasowane ,,od ręki" szerokie i głębokie linie podziału blach.Życzę dużej wytrwałości
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: MarekW i 21 gości