Ojojoj nie liczyłem na taką widownię
Odwiedziłem wczoraj znajomą mieszalnię farb i zmartwiłem się, że taka marka jak Ferrari oferuje zaledwie 10 czy 12 kolorów w swoim asortymencie... zastanawiam się między białym, srebrnym, a może srebrny z lekką nutką niebieskiego?? Stawiam na jasny kolor, gdyż chcę do tego felgi zrobić w kolorze tytanowym albo coś podobnego
TomekWnęk napisał(a):Wg mnie model wymagający bardzo dużych umiejętności ze strony modelarza, o czym już pisałem, także popatrzę z chęcią.
Oj Model bardzo wymagający i im więcej czasu przy nim spędzam, tym bardziej jestem przerażony w co się wpakowałem

portalus napisał(a):Brzmi bardzo prowokacyjnie, teraz dopiero nam pokażesz – nie mogę się doczekać ciągu dalszego relacji.
Mój w dalszym ciągu zalega w magazynie.
A cóż może nadzwyczajnego pokazać taki "średniak" jak ja??
portalus napisał(a):Co z tymi częściami jest nie tak? Z dotychczas widzianych relacji wnioskuję, że nie jest z nimi tak źle.
Masz rację - części są jak najbardziej OK wszystko dobrze spasowane, zero nadlewów, śladowe ilości jamek skurczowych. Chodzi mi o to, iż zaczynam model zawsze od pozbycia się wszystkich ramek - przygotowuję wszystkie części z pudła do malowania naraz

nie lubię tego etapu i dlatego wole mieć to za sobą

xenomorph napisał(a):Takie szybkie pytanie, na co będziesz kładł karbon ?
Może część kolegów mnie zganić teraz, ale wyznaję zasadę - czego nie widać, tego robić nie trzeba. Karbon... myślę, że położę wszędzie gdzie będzie to konieczne - kabina chyba w całości, komora silnika, pokrywa silnika od dołu (na fotkach zauważyłem, że jest z Karbonu, a będzie ją widać, więc wypada zrobić.
frugoman napisał(a):Ja swojego niedawno sprzedałem, ale chętnie zobaczyłbym Enzo w kolorze białym lub ciemnogranatowy metallic z pomarańczowobrązowym wnętrzem.
Kolorystyka wnętrza jest również na obecną chwilę tematem otwartym... Enzo ma ten plus, że zanim się dojdzie do kolorystyki wnętrza i budy to jest tyle roboty, że ho ho

jasonx_87 napisał(a):Aaa, przypomniałem sobie jeszcze, że zamiast kalkomanii dokup sobie metal stickery Ferrari dla uzyskania pełnego realizmu.
Kalki w modelu są dobrej jakości, a w blachach są emblematy ładnie wytrawione, więc chyba zastosuję tę kombinację. (Nie zapowiadają się zakupy u Hiroboy'a - narobiłem sobie zapasów

)
Pozdro