Problemy natury technicznej

Coś nie działa tak jak trzeba ? Czegoś brakuje ? Planowane przerwy w działaniu forum.

Re: Problemy natury technicznej

Postprzez michal.s » czwartek, 24 lipca 2008, 13:05

Dziwne rzeczy Panowie piszecie :shock: U mnie na FireFoxie zawsze przenosi mnie idealnie do nowego postu.

Oboje tak mi się zdaje korzystacie z jakiś mało popularnych przeglądarek ?
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s

Ojciec założyciel

Reklama

Postprzez xenomorph » czwartek, 24 lipca 2008, 13:15

Faktycznie ja korzystam z FireFox, na zmianę z Avant Browser 8-)
Obrazek
Jarosław Rzemiński
xenomorph

Postprzez michal.s » czwartek, 24 lipca 2008, 13:24

Nie mam pojęcia czemu nie przenosi Was do ostatniego posta, dodam że trzeba poczekać aż wszystkie zdjęcia itp się wczytają, na samym końcu wczytywania strony dopiero przenosi do ostatniego posta.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez rzelu » czwartek, 24 lipca 2008, 14:48

Czy nie ma możliwości aby po zaznaczeniu tematu kursorem pokazywał się podgląd ostatniego postu?
Na niektórych forach tak jest i bardzo to ułatwia przeglądanie nowych postów.
www.ostfrontminiature.blogspot.com
rzelu

Postprzez michal.s » czwartek, 24 lipca 2008, 14:51

Niestety nie, już o tym pisałem.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Wehrwolf » czwartek, 24 lipca 2008, 19:11

na stronie głównej przy działach.. było kiedyś oznaczone ile jest nowych tematów w danym dziale i ile odpowiedzi, da się to przywrócić?
pozdrawiam
Rafal

Obrazek
Wehrwolf

Postprzez michal.s » czwartek, 24 lipca 2008, 19:21

Niestety nie, w wyglądzie i funkcjonalności przez najbliższy długi czas nic się nie zmieni.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez rzelu » czwartek, 24 lipca 2008, 23:32

Czy nie można odwrócić kolejności stron, tj. czy nowe posty nie powinny być na str 1 , a nie trzeba by ich szukać na kolejnych? Przepraszam za marudzenie, ale wróciłem z urlopu i zmiana wyglądu i funkcjonalności forum trochę mną wstrząsnęła...
www.ostfrontminiature.blogspot.com
rzelu

Postprzez michal.s » piątek, 25 lipca 2008, 00:47

:lol:

Ale po co tak robić ? Tył na przód chcesz mieć ? To jakoś nie po naszemu ;o)

Koło tematu masz pomarańczową ikonkę karteczki, jak na nią klikniesz od razu przenosi Cię do ostatniego nowego postu w temacie :)

Poczytaj troszkę pisałem już o tym tutaj i w wątku o trzech nowych stylach graficznych.

Na koniec powtórzę raz jeszcze: w wyglądzie i funkcjonalności przez najbliższy długi czas nic się nie zmieni.

Przyzwyczajacie się, bo góra za pół roku, wszystkie fora, które dotąd korzystały z phpbb2 by przemo, zmienią silnik na phpbb3, tak samo jak my.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » piątek, 25 lipca 2008, 08:35

michal.s napisał(a):trzeba poczekać aż wszystkie zdjęcia itp się wczytają, na samym końcu wczytywania strony dopiero przenosi do ostatniego posta.

niestety nie
a moja przeglądarka to de3 facto IE, tyle ze z drobną nakładką
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez xenomorph » piątek, 25 lipca 2008, 09:12

U mnie też lipa. Czy to na FF, czy na AB. Nie wiedzieć czemu ?! :-/

No ale cóż, tylko czasami przenosi, do nowej wiadomości, ale gdy tylko są jakieś zdjęcia,
które się chwilę otwierają, to niestety ale wszystko
się przesuwa do dołu i muszę potem za tym biegać. 8-)
Obrazek
Jarosław Rzemiński
xenomorph

Postprzez michal.s » piątek, 25 lipca 2008, 10:39

xenomorph napisał(a):...tylko czasami przenosi, do nowej wiadomości...

U mnie było tak na phpbb2 by przemo, nie jest to chyba problem uniemożliwiający korzystanie z forum ?

Szczerze powiedziawszy jak na nic nie pomogę bo nie ja pisałem ten skrypt, może spiszemy cała litanie, do wszystkich, co się komu nie podoba i wyślemy do programistów phpbb3, w końcu to ich działka, oni to napisali tak a nie inaczej i oni powinni za to odpowiadać.

Ja mam do nich pierwsze pytanie, czemu w ogóle nie wzięli konwersi by przemo jako poprzedniej wersji, tylko czyste phpbb2 z którego na dobra sprawę bardzo mało for korzystało, bo była napakowana bajerami wersja by przemo.
Jakby ulepszyli przema to większość bajerów jaka tam byłą pewnie by została, a tak to ulepszyli czyste phpbb2, polepszyli wydajność tego silnika, poprawili system kodowania całej bazy, dostosowali do wymogów dzisiejszych serwerów i zrobili masę rzeczy, których zwykły szary użytkownik nie widzi od strony swojego interfejsu i ma problem bo wcześniej z forum korzystało mu się lepiej.

Pomyślcie co Wam nie pasuje i napiszcie tutaj www.phpbb.com może poprawią z którymś tam update, ja również do nich napiszę co mi w skrypcie nie pasuje.

Później proponuje to samo do programistów którzy wymyślili silniki przeglądarek, poniekąd to też ich wina że podczas wczytywania strony nie jest zostawiane miejsce na odpowiedniej wielkości plik graficzny, tylko skacze to wszystko przed oczami.

Ja mogę Wam pomóc w momencie gdy by Was w ogóle nie przenosiło do strony z nowym postem, lub w podobnych rzeczach natury technicznej. Poprawiać silnika nie mogę bo się na tym nie znam, nie jestem z wykształcenia informatykiem i niewiele więcej wiem na ten temat od Was.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » wtorek, 21 października 2008, 18:16

w zasadzie nie problem, a raczej anomalia. w kwestii powiadomień mailowych. te o PW przychodza błyskawicznie. te o nowych postach z opóźnieniem czasem kilkunastominutowym, często hurtem..
gdyby nie te błyskawiczne o PW to bym uznał, ze to wina mojej poczty, ale tak to winnych gdzie indziej chcę szukać..
Kamil Feliks Sztarbała

Postprzez michal.s » wtorek, 21 października 2008, 18:30

Z tego co wiem skrypt zbiera pewną ilość mejli i wysyła je hurtem, ma to na celu zmniejszenie obciążenia serwera.

Nie wiem czy da się to zmienić, popatrzę w wolnej chwili.
michal.s

Ojciec założyciel

Postprzez Krzysztofoslaw » środa, 22 października 2008, 22:56

Przed chwilą otworzyłem wątek o Pani Draż i jakież było moje zdziwienie, kiedy ujrzałem wszędzie avatary Kacperka. Pomyślałem, że coś się %#@%&& (czyt. zepsuło:)). Potem otworzyłem wątek o Mustangu i cóż tam było? Otóż avatar Kacperka... boję się otwierać lodówki... Tutaj też jest jego avatar, a Rzelu ma słoneczka gg...
W cytowanych fragmentach tekstu (w tej ramce) mam fragment twarzy jakiegoś afroamerykanina...
lol
Krzysztofoslaw

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sprawy pwm.org.pl