Jak to dobrze, że ja nie muszę się martwić tym, czy za śmigłem była tarcza, czy nie

Ale gdybym miał wybierać, to raczej bym tam coś dał. W Albatrosach, nawet latających z kołpakami, była kolista blacha (jest w zestawach blaszek Parta)
Heh , swoje punkty mocowania piramidki podpatrzyłem ... na wypraskach zestawu w 1/48
Dobrze też piszesz że zastrzały są za długie , bo mnie też się wydawały za długie , więc je lekko skróciłem .
A geometrię to łapałem "na oko" i CA w żelu
Tak właśnie myślałem, ZIO

Co do słupków baldachimu wczoraj właśnie stwierdziłem z pewnością, że są za długie
Wojtku, pięknego Lloyda znalazłeś! W pierwszej chwili myślałem, że to Twój, skończony w rekordowym tempie. No i jest do czego dążyć, pięknie zrobiony, pomalowany, pocieniowany. Tylko te listwy na płatach... Wydają mi się zbyt masywne.
Ze słupkiem baldachimu u mnie nie będzie problemu, bo mam już wklejone rury wydechowe i muszę nim trafić między nie.

Na szablonach "frontowych" można zauważyć, że nie do końca trzymałem się planów. Już wspominałem, że mam do nich ograniczone zaufanie. Tutaj okazało się, że rozstaw otworów montażowych na słupki na górnym płacie jest mniejszy o ok.1,5 do 2 mm (w modelu wynosi 72,5mm). Postanowiłem zaufać modelowi, nie planom, i przez to musiałem nieco skorygować szablony, aby zmniejszyć kąt nachylenia słupków do poziomu.
Jeśli okaże się, że słupki dobrze się przykleiły, to dziś wieczorem wkleję linki w dolne punkty mocowania i spróbuję przykleić górny płat.
Namarie...