CA-13 Boomerang Ltd 1/48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: CA-13 Boomerang Ltd 1/48

Postprzez Aleksander » piątek, 1 sierpnia 2008, 12:54

No tak - i to jest ta jedna kropla, która pewnie przeważy szalę na korzyść Warhawka z białym ogonem :lol:
Ale na razie (dla "czystości ducha" i spokoju małżo-wi-nki) muszę trochę wyrobić z rzeczy poskładanych w moim "lamusie"
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Reklama

Postprzez Jacek Bzunek » piątek, 1 sierpnia 2008, 13:04

Aleksander napisał(a):No tak - i to jest ta jedna kropla, która pewnie przeważy szalę na korzyść Warhawka z białym ogonem :lol:

Świetnie, pomyśl same korzyści i jeszcze nowych farb nie trzeba ;o)
Słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać!
----------------------------------------------------------
Jacek Bzunek

Postprzez Aleksander » piątek, 1 sierpnia 2008, 17:58

Jacek Bzunek napisał(a):Świetnie, pomyśl same korzyści i jeszcze nowych farb nie trzeba ;o)

Raczej będzie trzeba :-| - zacząłem tego nieszczęsnego Spita Vc, potem jeszcze jeden Spit VIII (może "Grey Nurse" - wtedy trochę zaoszczędzę farb :lol: ), dwie A-cobry (P-400 i P-39Q) - no i w końcu ewentualnie ten Warhawk - boshhh - kiedy ja to zdążę zrobić :?
Obrazek

Aleksander Górski
Aleksander

Animal Planet

Postprzez PrzemoL » poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 09:01

Bardzo ładny model. Czyściutko zrobiony, pomalowany starannie. Gratulacje!
Z minusów: o odrapaniach już było. Spróbuj może srebrnego pisaka żelowego i cienkiej igły. Nanosisz małą kropkę i zanim żel wyschnie rozprowadzasz go igłą w różnych kierunkach, co daje moim zdaniem fajny efekt bardzo ostrych brzegów. Ponadto dodałbym trochę śladów użytkowania na osłonie silnika. Skoro jest tak okopcony, to podejrzewam, że mógłby również być nieco upaprany przez mechaników i olej na osłonie. Także trochę nienaturalne są zabrudzenia na pokrywach wnęk podwozia, moim zdaniem brudek raczej powinien zbierać się w ich tylnej dolnej części, a nie na środku.
Namarie...
PrzemoL

Postprzez Wojciech Perkowski » poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 17:15

Przyjemnie zobaczyć coś oryginalnego w bardzo dobrym wykonaniu (pomijając odrapania - warto psiknąć na nie przy okazji malowania czegoś w tychże kolorach; gorąco polecam kredkę srebrną do zadrapań, o której ktoś już wspomniał).
BTW, czy to nie ja byłem pierwszym właścicielem tego zestawu? Nadmienię, iż wcale nie mam wyrzutów sumienia jeśli chodzi o wylicytowaną cenę zważywszy na efekt końcowy :lol: .
Ostatnio edytowano środa, 6 sierpnia 2008, 09:33 przez Wojciech Perkowski, łącznie edytowano 4 razy
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 4 sierpnia 2008, 19:44

Wojciech Perkowski napisał(a):BTW, czy to nie ja byłem pierwszym właścicielem tego zestawu? Nadmienię, iż wcale nie mam wyrzutów sumienia jeśli chodzi o wylicytowaną cenę zwarzywszy na efekt końcowy :lol: .

Tego nie wiem, ale bardzo możliwe :lol: - licytował za mnie mój kolega Adam (chociaż on jest od "pancerki") - ja się jakoś nie dorobiłem swojego konta na allegro. Ale tym bardziej mi miło, że od Ciebie. Zawsze go chciałem mieć - powiem więcej - miałem ten model w ręku w sklepie w Sydney, ale wtedy się nie zdecydowałem - i potem plułem sobie w brodę przez ten cały czas :lol: - ponad 10 lat (nieźle się oplułem jednym słowem :mrgreen: )

PrzemoL - rzeczywiście, z tymi zabrudzeniami dopiero zaczynam, więc pewnie jeszcze trochę "baboli" popełnię - ale "co nas nie zabija - wzmacnia nas", a "trening czyni mistrza", więc próbuję dalej - dzięki za podpowiedź z tym srebrnym pisakiem - spróbuję następnym razem.
Obrazek

Aleksander Górski
Aleksander

Animal Planet

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli