przez cegie » czwartek, 31 stycznia 2013, 21:00
Witam.
Dziękuję za wszystkie sugestie - przy następnym modelu postaram się wziąć je pod uwagę.
Faktycznie, grill to moja "wydumka". Oryginalny był tragiczny, zupełnie ślepy i krzywy i doszedłem do wniosku, że taki jaki zrobiłem będzie bardziej pasował.
Co do powietrza w kołach: to czy jeszcze w nich jest - zależy. Adas' napisał o swoim Amazonie, ja widziałem "starców" na pełnych kołach. Mój Nomad jest zapadnięty trochę w ziemi, a dolne powierzchnie opon trochę spiłowane - czyli jest powietrze, ale nie do końca.
Z tą rdzą to jest ciekawostka: używam siuwaksów Idea Patina Maimeri i robię tak (w skrócie):
1. rdza
2. maskowanie maskolem i blutackiem
3. siuwaksy
4. kolor docelowy z tym, że nie przykrywam nim całej rdzy.
5. pigmenty
W realu nie widać tego, że rdza jest "na" farbie, ale "pod nią" - tak, jak być powinno. Ale przyznaję, na zdjęciach widać miejscami inaczej.
Adas' - dzięki za uwagi i wszelkie sugestie. Te otwory w feldze miały być wypełnione śrubami.W każdym razie - takie miałem założenie. Niestety, nie umiem powiedzieć dlaczego ich nie dorobiłem. Ale zarówno lampy jak i te otwory w wolnej chwili poprawię - mam nadzieję, że bez uszczerbku na modelu.
Pozdrawiam
Czarek
"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi."- F. Gump