Nareszcie znalazłem troszkę czasu. Efekty moich prac:
Dokleiłem kilka elementów do deski rozdzielczej i maski. Muszę jeszcze dorobić zaczepy do zapinania maski do ramy w przedniej części:

Zmieniłem też nieudaną siateczkę chłodnicy na takie coś. Stwierdziłem, że jest troszkę za mało drucików. Jutro dokleję większą ilość:

Postanowiłem wymienić rynienki do wyjeżdżania z "trudnych dołków" na wykonane samodzielnie z puszki po napoju

. Zostało je tylko spiąć paskiem:

Skleiłem ośki z ramą i prysnąłem surfacerem:

Tak wygląda "buda" pojazdu również pryśnięta surfacerem:

Magazynek z amunicją do M2 nie wyglądał zbyt ciekawie. Wyciąłem dziurę w miejscu marnej imitacji amunicji (dokładniej, to wtopiłem się rozgrzanym skalpelem). Od spodu wkleiłem denko pojemnika wykonane z kawałka żywicy. Jeszcze tylko lekko zeszlifować krawędzie:

Z tego pojemnika będzie wychodziła taka taśma z amunicją (nr 40):

M2 z zestawu z modelem mam zamiar wymienić na taki (nie wyszło mi nawiercanie otworów w chłodnicy, a poza tym strasznie nikłe są detale karabinu, np. rączka ze spustami, na zdjęciu po części wycięta):

Taśma amunicyjna i karabin pochodzą z tego zestawu:

Skleiłem do kupy figurkę Legenda. Po długich rozmyślaniach nad jednym małym elementem, doszedłem do wniosku, że jest to wieczko kompasu trzymanego w ręce. Na zdjęciu gotowej figurki zamieszczonego na pudełku tego elementu nie ma. Teraz "tylko" pomalować i dołożyć sznureczek na szyję:

Figurka z modelu jeszcze bez rąk. Przykleję je dopiero po ustawieniu na kierownicy w złożonym modelu. W miejscach oczu są takie "ciekawe" wgłębienia". Trzeba je będzie poprawić:

Tak prezentują się obie figurki obok siebie:

Biorę się za szpachlowanie kanistrów...