Witam wszystkich, nazywam się Piotrek i mam 28lat,od jakiegoś czasu obserwuje Wasze prace z wielkim podziwem. Z modelarstwem jestem już jakiś czas związany, zaczęło się w podstawówce od modeli papierowych (Mały Modelarz) i trwa do dziś ale był mamy okres przerwy, ale w to miejsce weszły modele RC on-road i off-road, którymi bawię się również do dziś
Podziwiając Wasze prace, stwierdziłem ze może bym spróbował coś w modelach plastikowych, ale ze przechodzę chwilowy kryzys finansowy:( , to musiałem odpuścić kupno modelu, ale los chciał ze będąc w piwnicy znalazłem model przy którym jak bylem mały chciałem coś zrobić ale nie mając jeszcze wiedzy, funduszów i sprzętu, zakończyła się praca nad tym projektem niepowodzeniem.
Był to samochód Porsche boxster w sakli ??? 1:12 ??? który był w kolorze chyba czerwonym, ale stwierdziłem ze zmieni kolor na biały z jakim wzorem na bokach i na ten czerwony zacząłem malować pędzelkiem, farba którą użyłem nie była wysokich lotów.
Dlatego mam do was pierwsze pytanie, czy macie jakiś sposób na usuniecie jej? Poniżej zdjęcia jak na dzień dzisiejszy wygląda buda.

Jak sami zauważyliście farba już żółkła, dlatego chce ja usunąć i ja pomalować model.
Pozdrawiam i czekam na wasze podpowiedzi i pomoc w projekcje.