Kuba P. napisał(a):A ja będę miły i docenię - ładny VW.
ja też -ładny.
rollingstones napisał(a):Kuba P. napisał(a):A ja będę miły i docenię - ładny VW.
ja też -ładny.
ewpiga napisał(a):
Zresztą, na jednym z pierwszych zdjęć, na boku auta widać dokładnie położony lakier błyszczący.
Krytyka dotyczy cały czas modelu jak widzisz, od tego jest forum, żeby pomóc koledze.Krytyka tu miała zdaje się inny cel
Mogłeś je zeszlifować i dorobić od podstaw bardziej realistyczne. Na pewno wiesz jak to się robi...Wycieraczki w tym modelu są odlane razem z szybą.
Srebrna jest listwa trzymające gumkę, od środka jest czarne, ale musisz mi wierzyć na słowo, bo tego na zdjęciach raczej nie widać.
Jakieś napięcie jest w tym wątku, wywołane, jak sądze, zadawnionymi (nie aż tak bardzo) sporami i to mi jakoś nie leży.
o Grzegorz, nie wiem czy żona cieszyła się z prezentu, ale widzę, że debiutancką galerią sprawiłeś mnóstwo frajdy wielu mistrzom. Nawet nie podejrzewałem, że bezinteresownie poświęcą Twojemu modelowi tyle czasu - i to nie tylko na oglądanie, ale też na analizy, szperanie w źródłach etc.
Grzegorz, przyznaj. Zrobiłeś model i wrzuciłeś galerie tylko po to by Kolegom słabiej praca szła od początku tygodnia
Raczej nie czuję takiej potrzeby. Modelik był na szczególną okazję, nie mam wielkiego pojęcia o samochodach i tak raczej zostanie.
ja też -ładny.

Arkady72 napisał(a):Grzegorz, przyznaj. Zrobiłeś model i wrzuciłeś galerie tylko po to by Kolegom słabiej praca szła od początku tygodnia
Tego rodzaju sytuacje nie mogą mieć miejsca, oceniajmy model a nie twórcę i jego personalne koligacje.
Arkady72 napisał(a):.
A mnie się ten model zupełnie nie podoba, wygląda jak zabawka Burago.
kicus napisał(a):Myślę, że żona by była szczęśliwsza gdybyś jej jednak ten czerwony podarował. Wyglądaję podobnie zabawkowo tylko czerwony lakier weselszy, dla kobiety właściwszy.
kicus napisał(a):Myślę, że żona by była szczęśliwsza gdybyś jej jednak ten czerwony podarował. Wyglądaję podobnie zabawkowo tylko czerwony lakier weselszy, dla kobiety właściwszy.
Grzegorz2107 napisał(a):Taki sam zarzut padł na MW, zrobiłem zdjęcie gotowca w skali 1/43, żeby się samemu przekonać, czy warto kupować Tamiyę i męczyć się z montażem:
Kuba P. napisał(a):W ogóle to ja nie wiem, czy to powinien być czarny na modelu.
Nie znam się, więc się wypowiem, że na tym zdjęciu archiwalnym to pewnie był czerwony, tylko film ortochromatyczny i wyszło na czarne? Chyba warto o tym pogadać, kolor może być zły...

Slash napisał(a):Arkady72 napisał(a):Grzegorz, przyznaj. Zrobiłeś model i wrzuciłeś galerie tylko po to by Kolegom słabiej praca szła od początku tygodnia
Tego rodzaju sytuacje nie mogą mieć miejsca, oceniajmy model a nie twórcę i jego personalne koligacje.
E, tam. Ja dalej twierdzę, że Grzegorz nie zbudował Garbusa tylko wieżę Babel

rollingstones napisał(a):Teraz całkiem poważnie i bez jakichkolwiek podtekstów. Rynek die castów jest coraz lepszy - mamy do czynienia z seryjnym tłuczonym w setkach egzemplarzy a oprócz detalu model jest naprawdę nieżle- podoba mi się ten czerwonek. Dziś byłem w modelarskim i zatrzymałem się przy gotowcach dragona w 72. te modele są na poziomie wyższym sklejenia czy malowania niż wiele pokazywanych przez modelarzy.
Arkady72 napisał(a):Slash napisał(a):Arkady72 napisał(a):Grzegorz, przyznaj. Zrobiłeś model i wrzuciłeś galerie tylko po to by Kolegom słabiej praca szła od początku tygodnia
E, tam. Ja dalej twierdzę, że Grzegorz nie zbudował Garbusa tylko wieżę Babel
Gdzie tak twierdziłeś kolego? Przepraszam ale nie zauważyłem? Miałeś na myśli Babel czy Bubel? Proszę wyjaśnij tę kwestię.
Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości