Nie pamiętam jak wygląda teraz ta sprawa i
rzeba było by pokukać i zweryfikować fakt - może tu pomogą Warszawscy koledzy.
Ale jak szukałem kiedyś blaszki mosięznej 0.05mm, to zostałem z tym odesłany do Warszawskiego sklepu z metalami kolorowymi. Nomen omen na ulicy Żelaznej...
Niestaty nie pamiętam więcej szczegółów kontaktowo-adresowych,
bylo to już trochę czasu temu. Tak cienkiej blaszki nie znalazłem tam, więc kontakt zagubiony.
Ale dzwoniłem tam i nie było najmniejszych problemów z zakupem ilości detalicznych o dowolnej
konfogóracji mosiądz, miedź, alu... (
najcieńcza jaką wtedy mieli to mosiądz 0.2mm). Cen też już niestety nie
pamietam, ale była to opłata od
cieżaru i nie był to wygórowany koszt.
Drugim
kontaktoem jaki dostałem to sklep firmowy przy hucie
Babilon. Tam też można było zakupić w detalu.
Niesety nie dzwoniłem tam i nie znalazłem
kontatku. Podobno wymagany był zakup osobisty, gdyż nie prowadzili wysyłki. Ale też można bylo tam kupić w detalu dowolny asortyment. Zawsze można by poszukać kogoś z okolicy.
Trzeci znany mi kontakt to sklep dla elektroników
www.cyfronika.pl. Tam zamawiałem taśmę miedzianą. 0.05, 0,1 i 0,2mm.
Nestety nie było to najtańsze źródło i jakość blaszki była dość mierna (trochę pognieciona i pozałamywana - u mnie to bardzo
nieporządany efekt przy fototrawieniu), ale do
zywkłych zastosowań cięto/giętych jest OK.
http://www.cyfronika.com.pl/blachy_katowniki.htm - tu jest link do katalogu. zamówić można nawet 10cm.
Poza tymi kontaktami. Znalazłem kiedyś bardzo uczynnego gościa przez google. Człowiek zajmował się sztukatorstwem i wyrobem witraży (adres znaleziony przy poszukiwaniach miejsca zakupu blaszki). Gdy zadałem pytanie o żródło zaopatrzenia w blaszkę. Zaoferował pomoc w zakupie tam gdzie się zaopatruje. Dzięki temu mam zapasik blaszki od dość dawna do dziś.
Zakup również był na kg za
niewygorowaną cenę.
Niech temu Człowiekowi się szczęsci i powodzi za dobre serce

Tak więc
ipolecam rozglądnąć się za jakimiś adresami zakładów sztukatorskich i popytać o jakieś
zródło zakupów.
To tyle z wedle mojej wiedzy, ile pamiętałem i
wiedzałem tyle przekazałem

Pisownia !!! kolejny post z błędami zaowocuje ostrzeżeniem.
Xenomorph