Panowie,
Czy ktoś z Was sprowadzał aerograf ze sklepów internetowych typu hlj.com?
Jaka jest szansa, że towar może zostać oclony (i zakcyzowany ???)
Model, który mnie interesuję kosztuje ok. 130$.
z góry dzięki
merlin_PL napisał(a):Spróbuję przetłumaczyć post kolegi gracjana na jezyk bardziej zrozumiały.
Kochani koledzy , chcę zrobić w trąbę nasze kochane państwo i UE do której też należę. Liczę, że mi się uda bo paczka mała warta tylko 130 $ i może nie zwrócą na nią uwagi służby celne UE. W Polsce handlarzom nie dam zarobić , bo jestem od nich cwańszy i mam gites plan jak to zrobić , ale do końca nie wiem czy mi się uda, bo jakby trzeba było to cło zapłacić to plan wali w łeb. Pozdrawiam was ziomy , bo wierzę , że jesteście przynajmniej tak samo cwani jak ja.
Jak mi ktoś napisze, że jestem złośliwy to się z nim zgodzę
merlin_PL napisał(a):Spróbuję przetłumaczyć post kolegi gracjana na jezyk bardziej zrozumiały.
Kochani koledzy , chcę zrobić w trąbę nasze kochane państwo i UE do której też należę. Liczę, że mi się uda bo paczka mała warta tylko 130 $ i może nie zwrócą na nią uwagi służby celne UE. W Polsce handlarzom nie dam zarobić , bo jestem od nich cwańszy i mam gites plan jak to zrobić , ale do końca nie wiem czy mi się uda, bo jakby trzeba było to cło zapłacić to plan wali w łeb. Pozdrawiam was ziomy , bo wierzę , że jesteście przynajmniej tak samo cwani jak ja.
gracjan napisał(a):merlin_PL napisał(a):Spróbuję przetłumaczyć post kolegi gracjana na jezyk bardziej zrozumiały.
Nie wiem, kto prosił o tłumaczenie mojego posta. Moim zdaniem jest zrozumiały dla wszystkich.
W jaki sposób polski handlarz zarabia na cle i akcyzie?
Jeśli nawet mi to oclą to i tak wyjdzie taniej niż zakup w PL -> polecam zgłębienie wiedzy na temat "wolnego rynku i konkurencji"
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości