Solo napisał(a):Miałem się spytać o tę gąbkę, ale już boję się zadawać kolejne pytania.

Solo napisał(a):A nie prościej jest położyć plastelinę na krawędzi otworu, docisnąć palcem tak, aby krawędź plasteliny była równa krawędzi otworu? Błyskawicznie w ten sposób i bardzo dokładnie można tak zamaskować krawędzie takiego otworu i walić farbę do środka.
Solo napisał(a):Praktycznie siedzę w tych warsztatach.
Miałem się spytać o tę gąbkę, ale już boję się zadawać kolejne pytania.
Co to za gabką i jak ją przycinacie tak ładnie?
Grzegorz2107 napisał(a):Tu masz wnękę kanciatą, więc rzeczywiście nie będzie wielkiego kłopotu zamaskowac, ale przy okrągłych, lub o bardziej wyszukanych kształtach lepiej jest najpierw wnękę, przylepiejąc do krawędzi taśmę maskującą, prostopadle do pow. skrzydła, a do środka nie musisz wtykac gąbki, wystarczy np. kawałek miękkiego papieru i umocowac np. maskolem. Tak samo można maskowac otwory kabin.Solo napisał(a):Miałem się spytać o tę gąbkę, ale już boję się zadawać kolejne pytania.
Uznaj, że osoby, których się boisz, mają prawo nie odpowiadania na Twoje pytania i powinny z niego korzystac do woli.
Solo napisał(a):E tam.
Teraz czeka mnie malowanie różnych drobnych elementów (golenie podwozia, koła, klapy hamulców i podwozia, siłowniki do hamulców itp.), co planuję zrobić za jednym posiedzeniem, więc będzie to malowanie różnymi kolorami różnych małych elementów, więc i wnęki machnę aerografem.
Zresztą malowanie aerografem autentycznie sprawia mi przyjemność samo w sobie.
Solo napisał(a):Grzegorz ma rację, po to jest forum żeby pytać, a jeśli ktoś nie chce odpowiadać, to nie odpowiada.
Dla mnie to proste.
Plan na weekend: malowanie drugiego koloru i kamuflaż.
Po ukończeniu pokażę, na razie chyba wiem wszystko co mam robić.

Na zdjęciach różnice w kolorach są niewielkie, bo kolory z instrukcji są zbyt mało kontrastowe (na opakowaniu szary na górze kadłuba jest znacznie ciemniejszy niż kolor podany w instrukcji, którego użyłem).
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 19 gości