Solo napisał(a): Właśnie dlatego uważam, że uczę się. Czy z błędów wyciągnę wnioski w praktyce, to się okaże. Ale myślę, że znam większość błędów jakie już popełniłem.
Dlatego nie do końca rozumiem moich krytyków, którzy wmawiają mi, że tak naprawdę nie nauczyłem się niczego.
Widzisz i ten fragment wypowiedzi pokazuje Twój problem. Tak uczysz się To jest fakt. Nikt nie mówi , że się nie uczysz. Powoli , ale się uczysz. Ale jest różnica pomiędzy uczyć się , a się nauczyć . I na razie jesteś w trakcie nauki, czyli uczenia. Jeszcze nie jesteś niestety nauczony. Znajomość jakie się błędy popełnia to już bardzo dużo. Ale umiejętność nie popełnienia błędu przy kolejnym modelu, to już zupełnie inna sprawa. I te kilka - kilkanaście modeli , a nie dobre rady z netu powodują , że się po pewnym czasie błędów mniej popełnia. Jest to kwestia wprawy , doświadczenia, umiejętności obsługi aerografu i stosowania specyfików. Dużo więcej niż tylko posiadanie świadomości ,gdzie się wcześniej popełniło błąd.
Inną sprawą , że brak samodzielności i bezkrytyczne przyjmowanie rad ( niepoparte praktyką ) jest wg mnie u Ciebie problemem największym.
Co do maskowania i suszenia . Próbuj.Cały czas nabierasz doświadczenia.