Niestety nie zgodzę się Piotrze, że kopia z oryginalnej figurki jest gorsza od oryginału. Chyba, że ktoś kompletnie się na tym nie zna. Sam kopiuję teraz detale do zestawu motocykla DAK z Andrei, ponieważ mam je z różnych figurek w skali 90 mm, a chcę obładować motocykl jakimiś bambetlami... z czym mam ogromny problem, ponieważ skala 90 mm nie jest na tyle popularna i nie ma zbyt wielu dodatków. Kupiłem oczywiście jeden zestaw uzupełniający Andrei ale to za mało.... poza tym nie warto kupować kilku tych zestawów aby wykorzystać tylko niektóre części.... np zbędny byłby mi mauser w ilości sztuk 5.....
Ja w kopii dobrze wykonanej nie widzę różnicy...
Firma Knight Models może i nie grzeszy dokładnością ale figura Yody jest akurat wyjątkowo słaba nawet w oryginale...
Tutaj dowód :
http://modelerssocialclub.proboards.com ... -zinnfigurNie zgodzę się też, że nie trzeba zaczynać od dużej skali...dlatego, że dla niektórych łatwiej nauczyć się cieniować.
Poza tym figurki 54mm nie są takie tanie... kosztują około 100zł lub trochę więcej.....Jest to koszt dobrego modelu
Co przy naszych polskich zarobkach nie jest małym wydatkiem.
Jestem zdania, że nauczyć się malować trzeba na czymś dobrze wyrzeźbionym aby nie zniechęcać się po pierwszej nieudanej próbie... Na oryginały prędzej czy później przyjdzie czas
Pozdrawiam
Ps. Dzięki Spiton