spiton napisał(a):Kurde, co ma z polską wspólnego kupowanie Ju-52 i Storcha.
spiton napisał(a):Czemu nikt się nie wzoruje na zachodnich muzeach.
spiton napisał(a):Czemu nie mogę sobie wejść do kokpitu, tego, czy innego samolotu.
spiton napisał(a):Czemu fajne, unikatowe eksponaty marnieją pod chmurką ? To nie jest kwestia tego, że polakom trudno dogodzić, tylko tego, że to co robią polscy "muzealnicy" jest pozbawione strategii i racjonalności.
spiton napisał(a):Niemniej wolał bym sobie obejrzeć repliki Łosia, Karasia, RWD 6, P-24. Słowem samolotów, które były ważne dla rozwoju polskiego lotnictwa. I w ogóle byłoby to chyba dosyć atrakcyjne i ...budujące tożsamość narodową.
shivadog napisał(a):.... Była okazja na tak ciekawe samoloty, świetnie, że z niej skorzystano.
spiton napisał(a):shivadog napisał(a):I ciekaw jestem co za te pieniądze można by było zrobić innego. I wtedy będzie jasność.
radoslaw6363 napisał(a):J
W dniu 8 maja 2012 w Hadze Minister Obrony podpisał kontrakt z deweloperem Heijmans NV na budowę nowego Muzeum Narodowego Wojskowego. Muzeum opowiada znaczenie sił zbrojnych w przeszłości, teraźniejszości i przyszłości dla ogółu społeczeństwa.
Jakie jest w Muzeum Wojska Polskiego każdy widzi
A jakie ma być każdy może sobie zobaczyć http://www.youtube.com/watch?v=0PLQ8PWlWoo![]()
![]()
![]()
spiton napisał(a):Pisałem o tym z "ceglastą" elewacja. Z samolotami (B-17 F-16,-))) stojących na zewnątrz. Takie muzeum to powinna być duża, maksymalnie tania hala, żeby weszło do środka dużo "towaru". A reszta to już wg uznania. Oczywiście jakaś elewacje od frontu można zrobić. Ale podstawa to jak największa i jak najtańsza hala. Bajerem ma być ekspozycja, nie architektura ! I kasa ma iść na eksponaty i ich przygotowanie i renowacje, a nie architekturę !
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości