Kazik napisał(a):A powiedz czym w końcu malowałeś, co to za farbka.
Nie będziesz fukał bezbarwnym czy to już jest po bezbarwnym?
Cześć Marku!
Nie ukrywam, że właśnie na twój odzew liczyłem (twoja Yamaha powaliła mnie na tyle, że swój model schowałem do szafy i stygnie). Jest tak na teraz: podkład to Gunze (Mr.Finishing Surfacer 1500 Black ), na to dwie dziś wylane warstwy GX-2. Po malowaniu nic nie było ruszane, żadnej polerki. Wygląda to nawet lepiej niż na zdjęciach ale to oczywiście nie koniec jest. Nie wiem czy nie psiknąć jeszcze ze dwa razy? Planuje tak:
1. Spolerować to Mr. Compound (Fine) i później Super Fine.
2. Jeżeli po pkt. 1 będzie ok to położyć napisy i znaczki (naklejki - nie kalki). Jeżeli nie będzie ok, trzeba będzie jeszcze dać ze dwie warstwy chyba.
3. Polać całość lakierem Gunze tym błyszczącym (jeszcze tylko muszę sprawdzić czy napisy nie są matowe ale chyba nie) i dokończyć polerkę pastami Tamiya.
4. Zainstalować światła.
5. Zainstalować szkło.
Taki jest plan

Wniósłbyś jakieś poprawki?
Pozdrawiam
DopisaneObejrzałem teraz ten lakier w szkłach powiększających i wychodzi na to, że trzeba będzie zrobić jeszcze jedno malowanko. Malowałem używając rolki po papierowym ręczniku i oczywiście zapomniałem domalować nadkola. Ponadto wykryłem, że minimalnie odkleiła się jedna z przednich siatek a z tyłu trzeba pojechać papierem ściernym po niedoszlifowanej poprzeczce.
Tak więc do planu dochodzą dwa punkty - poprawki i malowanie. A później tak jak napisałem