Festiwal Modelarski KRAKÓW 2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Festiwal Modelarski KRAKÓW 2013

Postprzez pilex7 » niedziela, 26 maja 2013, 21:08

Nie chcę się deklarować na 100%, ale powinna być taka możliwość. Są prowadzone rozmowy pomiędzy Muzeum a "parkingiem" w sprawie postoju na czas rozładunku.
pilex7

Reklama

Postprzez Przemysław Szymczyk » niedziela, 26 maja 2013, 21:15

Takoż prosimy o info co i jak, bo mi też się nie uśmiechają spacery z pudłami :/
Pozdrawiam, Przemek

Obrazek
Przemysław Szymczyk

Postprzez S.G » niedziela, 26 maja 2013, 21:21

Tenzan napisał(a):Krakowskie święte prawo własności.

Dobre- bardzo dyplomatyczna odpowiedz- znam troche inne określenie, odrobinę mniej dyplomatyczne :mrgreen:
To może niech rzeczony właściciel cos sobie zainkasuje za postój, to może inna będzie rozmowa i tak trzeba będzie płacić więc co za różnica komu.
szymon grzywocz
IPMS SILESIA
S.G

Postprzez RH » niedziela, 26 maja 2013, 21:29

Strasznie to pogmatwane ,jakoś nie po krakowsku :) A czy nie prościej było,by na czas trwania festiwalu załatwić parking pod muzeum (przecież to tez w interesie samej placówki ) jak rok temu .A ewentualne autokary , czy inne badziewie wysłać na proponowany dla nas parking.To tylko raptem dwa dni .Jest to pros trze i bardziej ludzkie ,szczególnie dla przyjezdnych
To tyle co może zaproponować rodowity krakowianin :)
RH

Postprzez Sherman » poniedziałek, 27 maja 2013, 17:28

sęk w tym że ten parking nie jest własnością Muzeum i z tym są pewne przeboje...
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Postprzez pilex7 » poniedziałek, 27 maja 2013, 19:34

Z parkingu pod estakadą jest około 150m. Parking ten, specjalnie dla modelarzy będzie w bardzo atrakcyjnej (parę złotych) za dobę. Na czas rozładunku jak już pisałem wcześniej będzie się można zatrzymać przy Muzeum AK.
pilex7

Postprzez RH » poniedziałek, 27 maja 2013, 20:52

pilex7 napisał(a):Z parkingu pod estakadą jest około 150m. Parking ten, specjalnie dla modelarzy będzie w bardzo atrakcyjnej (parę złotych) za dobę. Na czas rozładunku jak już pisałem wcześniej będzie się można zatrzymać przy Muzeum AK.

Ile to jest te "parę"złotych ? :)
Myslę że to już uspokoi wszystkich co do postoju. Jeżeli można to mala prośba ,w imieniu osób z poza Krakowa ,o umieszczenie mapki z google map z lokalizacją parkingu oraz nazwami ulic ,aby ułatwić dojazd do tego miejsca :)
RH

Postprzez pilex7 » poniedziałek, 27 maja 2013, 21:05

RH napisał(a): Ile to jest te "parę"złotych ? :)
Myslę że to już uspokoi wszystkich co do postoju. Jeżeli można to mala prośba ,w imieniu osób z poza Krakowa ,o umieszczenie mapki z google map z lokalizacją parkingu oraz nazwami ulic ,aby ułatwić dojazd do tego miejsca :)

Definicję "parę" przedstawiam poniżej:
Parę, paru to liczebnik nieokreślony, oznaczający bliżej niesprecyzowaną liczbę od trzech do dziewięciu (najczęściej od trzech do pięciu)

Link do google: https://maps.google.pl/maps?saddr=50.070803,19.949246&hl=pl&sll=50.071047,19.949723&sspn=0.002658,0.004646&mra=mift&mrsp=0&sz=18&t=h&z=18
Parking zaznaczony literką A
pilex7

Postprzez RH » poniedziałek, 27 maja 2013, 21:26

pilex7 napisał(a):
RH napisał(a): Ile to jest te "parę"złotych ? :)

Definicję "parę" przedstawiam poniżej:
Parę, paru to liczebnik nieokreślony, oznaczający bliżej niesprecyzowaną liczbę od trzech do dziewięciu (najczęściej od trzech do pięciu)

Link do google: https://maps.google.pl/maps?saddr=50.070803,19.949246&hl=pl&sll=50.071047,19.949723&sspn=0.002658,0.004646&mra=mift&mrsp=0&sz=18&t=h&z=18
Parking zaznaczony literką A

Lokalizacja może zadowolić nawet najwybredniejszych , :) odległość od AK na rzut kamieniem :)

Jeszcze jedna sprawa : czy tak jak w ubiegłym roku cos dajemy za szybę samochodu ,aby gość z parkingu potarktował nas ulgowo ?
RH

Postprzez pilex7 » środa, 29 maja 2013, 22:48

Gościem specjalnym będzie ppłk. Tadeusz Bieńkowicz – "Rączy" z II/77 pp. AK. Pan Tadeusz przybędzie do nas w sobotę około godziny 12.30. Wpierw zostanie oprowadzony po wystawie modelarskiej przez klubowicza IPMS Kraków, a następnie o godzinie 13.00 na pierwszym piętrze w sali amfiteatralnej odbędzie się spotkanie.
Serdecznie i gorąco zapraszam wszystkich modelarzy i nie tylko – będzie to prawdziwa, coraz rzadsza okazja spotkania się w oko w oko z naszą historią.
pilex7

Postprzez pilex7 » czwartek, 30 maja 2013, 20:11

Informacja w sprawie parkingu.

Dla uczestników festiwalu będzie dostępny parking pod estakadą. Z ważnym biletem parkingowym proszę się zgłaszać do organizatorów (stolik sekretariat) żeby dopełnić formalności i umożliwić wyjazd. Nie są konieczne żadne identyfikatory umieszczane za szybę z napisem "Festiwal". Gdyby komuś z jakiś powodów nie udało się z nami skontaktować to opłaty kształtują się: do 1h - 2zł, do 24h - 30zł.
pilex7

Postprzez Arcturus » piątek, 31 maja 2013, 20:43

Mam pytanie laika: czy na miejscu imprezy można zostawić pudła transportowe? Można tak było zrobić w Niepołomicach, ale tu pewnie jest inaczej, bo skala imprezy jest bez porównania... Pytam, ponieważ moje modele będzie w niedzielę odbierał w moim imieniu kumpel, i odeszło by mi wożenie ich jutro przez pół Krakowa.
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez pilex7 » piątek, 31 maja 2013, 20:47

Arcturus napisał(a):Mam pytanie laika: czy na miejscu imprezy można zostawić pudła transportowe? Można tak było zrobić w Niepołomicach, ale tu pewnie jest inaczej, bo skala imprezy jest bez porównania... Pytam, ponieważ moje modele będzie w niedzielę odbierał w moim imieniu kumpel, i odeszło by mi wożenie ich jutro przez pół Krakowa.

Można, bardzo proszę tylko o ich opisanie.
pilex7

Postprzez Arcturus » niedziela, 2 czerwca 2013, 08:22

Trochę zdjęć. Impreza bardzo fajnie zorganizowana. NA mnie największy zaskok to były rozmiary figurek Przemka Szymczyka, znanych z sieci i SM - niby czytałem że to jakieś zaledwie 5 cm, ale zobaczyć na żywca to zupełnie inna bajka... Szacun, choć nie gustuję w pacynkach :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Postprzez RH » niedziela, 2 czerwca 2013, 15:33

Wielkie brawa dla organizatorów
Uważam że impreza była na wysokim poziomie ,wszystko zapięte na przysłowiowy "ostatni guzik":)
Ze strony organizatorów duża pomoc przy rozkładaniu modeli (przynajmniej ja to odczułem ) .
Super fajna atmosfera ,możliwość spotkania z kolegami z innych miast ,których w większości nie widziałem cały okrągły rok Czyli od ostatniej imprezki :) Podsumowując to mogę powiedzieć jako krakus: "prawdziwa krakowska gościnność ":)
Myślę za kolejne spotkania (jak wszystko będzie OK!) będą w takiej samej jakości ,a nawet jeszcze bardziej wystrzałowe
Życzę tego organizatorom z IPMS Kraków z całego serca !!!
RH

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea