T-54a LWP-Trumpeter-1:35-standard

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

T-54a LWP-Trumpeter-1:35-standard

Postprzez mnak24 » środa, 26 czerwca 2013, 22:43

Witam w galerii, dziś skończyłem to pięciomiesięczne coś. Zapraszam do komentowania.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Reklama

modele polskich samolotów

Re: T-54a LWP-Trumpeter-1:35-standard

Postprzez spiton » czwartek, 27 czerwca 2013, 15:53

Nie jestem fachowcem od pancerki w 35. Ale na bezrybiu i rak ryba.
1. Bodoba mi się jak podchodzisz do tematu. Nie pękasz, nie skradasz się,tylko na...lasz jak Kapitan bomba z laserka. Taka metoda jest dobra na większe kompozycje, bo jest w przyszłości szansa, że Twoja modelarska odwaga pozwoli ci zapanować nad całością kompozycji. I nie będziesz się bał realizować śmiałych projektów.
Ale są pewne rzeczy, których nie przeskoczysz. Gaski. Czołg z marnymi gąskami to lipa. Gąski w Twoim czołgu są wyjątkowo marne. Przy wyborze modelu zwracaj uwagę na gąski. Jest tutaj duża różnorodność technologii w jakich sa wykonywane, i można jednoznacznie powiedzieć co jest dobre a co złe. To znaczy gąski w Twoim teciaku są tragiczne, a Friule są super. Ale to przeciwstawne bieguny pomiędzy którymi jest dużo gumowych i plastikowych gąsek o różnej "przydatności do spożycia".
spiton

Re: T-54a LWP-Trumpeter-1:35-standard

Postprzez Marek Naja » czwartek, 27 czerwca 2013, 23:15

Eee tam, gąski jak gąski. Z najgorszych gumiaków da się wiele wykrzesać, bo nie sądzę aby te były gorsze od Zvezdowych do T-34, a nie chwaląc się jakoś je wyprowadziłem do stanu oglądalności. Mnie porażają za to zdjęcia. Szanuj Kolego sędziów, którzy mają Twoją pracę oglądać i oceniać. Naprawdę z przeciętnego aparatu można wyciągnąć wiele, a jak to zrobić pisano po różnych forach tyle, że takie zdjęcia w galerii konkursowej są po prostu dyskwalifikujące.
vel Baldigozz
Marek Naja

rpm3

Powrót do Pojazdy wojskowe - galeria ukończonych modeli