Model ma być powrotem i przypomnieniem sobie co nieco, pewnie będzie musiał obejść się bez większych poprawek z mojej strony, jednak jestem otwarty na wytykanie mi wszelkich błędów, które w miarę możliwości będę starał się wyeliminować. Do modelu dojdą na pewno figurki, może powstanie jakaś podstawka z niedużą scenką.
Koła i gąsienice założone na sucho, zawieszenie jest ruchome (nie licząc pierwszych kół jezdnych). Również kadłub i wieża złożone bez kleju, ot tak, żeby jakoś wyglądał stojąc i czekając na dalsze prace
Fakturę wieży czeka pewnie jeszcze trochę pracy, ale najpierw trysnę ją surfacerem, tak na sucho ciężko ocenić czy wygląda odpowiednio.
Póki co planuję jako podkład surfacer w spreju, malować kolorami docelowymi pewnie będę pędzlami, aerograf chyba przekroczy moje możliwości finansowe.
Jest to również mój pierwszy model z blaszkami fototrawionymi, nie licząc 7tp jakiś czas temu, przy starciu z którym poległem. Z 7tp się jeszcze zmierzę w przyszłości, ładnie prezentują się żywiczne wieże.
Fakturę wieży czeka pewnie jeszcze trochę pracy, ale najpierw trysnę ją surfacerem, tak na sucho ciężko ocenić czy wygląda odpowiednio.