Natchniony Waszymi pracami postanowiłem też co nieco pokazać w nadziei, że zmobilizujecie mnie do skończenia tego modelu.
Model to jak w tytule konwersja monogramowskiego He 111H? na wersję E3 z Kampanii Wrześniowej.
Dokumentacja jaką posiadam to:
Aero Detail 18
Kagero obie części
AJ Press 12
Schifer Vol. 36
Special Mach1
Plus trochę drobnicy
Prace nad tym modelem trwają już z przerwami blisko cztery lata więc pora kończyć.Na początek pociąłem skrzydła, aby nadać im charakterystyczny dla wczesnych wersji eliptyczny obrys. Zdjęcia z tego etapu posiadam tylko papierowe, więc jak je odnajdę to wkleję. Efekt tych prac jest taki:

Od wewnętrznej strony wklejone są liczne wzmocnienia mające na celu właściwe umocowanie względem siebie odciętych części. powstałe w ten sposób szczeliny wypełniałem polistyrenem i Poxipolem (testowałem różne technologie). Na tym etapie poprawiłem też błędnie wykonany przez producenta fragment krawędzi natarcia pomiędzy kadłubem a sinikiem (krawędź natarcia powinna być prostopadła do kadłuba)
Trochę też poznęcałem się nad usterzeniem poziomym

Przyjemnego oglądania
Ciąg dalszy wkrótce
Mam nadzieję że niczego nie pokręciłem przy wklejaniu zdjęć, proszę moderatorów o wyrozumiałość, to pierwszy post
Pozdrawiam Darek
Pisownia !
xenomorph