Dobra, tak na szybko i na logikę a i żeby podgrzać atmosferę:
Polski szary morski? W pierwszej połowie lat 20tych? Nie ma takiej możliwości, bo skąd by była ta farba? Przecież jeszcze jej nie produkowali
Sylwetka D.V pomalowanego na szaro znajduje się w publikacji Kagero
troya napisał(a):A może ktoś z kolegów zamieścić to/te zdjęcia?

troya napisał(a):Zrobiłem taki (poniżej) dość prosty eksperyment. Po zeskanowaniu malowania Albatrosa D.V z BLM Puck str. 26 książka Kagero ("Albatros D.I - D.V") "postażyłem" rysunek (desaturacja -> dodanie szumu -> zmniejszenie jasności i zwiększenie kontrastu). Wbrew moim oczekiwaniom to co powstało nie wyklucza wcale tego malowania, jest dość zbliżone natężeniem barw do zdjęcia z książki AJ-Press.
]
Grzegorz2107 napisał(a):kolor sklejki
djack napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):kolor sklejki
Tylko w takim razie pytanie w jakim kolorze były skrzydła? Na lozenge to nie wygląda. Na zdjęciu wydają się być jaśniejsze niż kadłub, więc chyba raczej naturalny kolor płótna. To w sumie takie gdybanie, ale sugeruję się trochę jasnym sterem kierunku.
Koledzy ja przyjmę dowolną ilość krytyki Wolałbym jednak żeby w ramach tego wątku spróbować zbliżyć się do najbardziej prawdopodobnego zdaniem nas wszystkich malowania samolotu.
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości