IV Festiwal Modelarski Jaworzno 07-08 września 2013

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: IV Festiwal Modelarski Jaworzno 07-08 września 2013

Postprzez Azawakh » niedziela, 8 września 2013, 16:46

Miałem przyjemność zwiedzenia ekspozycj wystawowej (w sobotę) i muszę przyznać, że należy pogratulować organizatorm bardzo sympatycznej i udanej iprezy. Przeglądając ekspozycję najnardziej wpadły mi w oko modele z klasy Vintage a największą moją uwagę przykuł dwupłatowy model Blckburn Shark wykonny z zestawu mojej ulubionej firmy Frog (NOVO). Jestem pełen szacunku dla jego autora i zestaw ten udowadnia, że warto zainwestować trochę swojego czasu i umiejętności w wykonanie tak wiekowego modelu. Naprawdę miło było na ten niewielki model popatrzeć. Innym vintagowym modelem, który zwrócił moją uwagę był wykonany z zestawu Plastikard wodnosamolot Beriew Be-6. Modelem tym jego autor udowadnia, że dobrze sklejony i pomalowany model z odpowiednimi śladami eksploatacji nawet bez specjalnego pchania weń blach i innych tego typu akcesoriów model może cieszyć oko. Chciałbym organizatorm życzyć kolejnych równie udanych i ciekawych edycji Festiwalu
I like Starfighters!
Azawakh

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Geralt » niedziela, 8 września 2013, 20:54

Bond napisał(a):Rezygnacja z wydruku kart startowych jeden dzień wcześniej wynikająca z symbolicznych oszczędności jest zaskoczeniem.
Sam pomysł na wprowadzanie danych do sieci jest w porządku, ale przy liczbie podchodzących do stolika sugeruję: albo zwiększenie liczby komputerów do 3-4 szt, . albo przy ponownej niewydolności wrócić do kart analogowych tj wypełnianych długopisem.

Na początek chcę wszystkich przeprosić za to, że musieli czekać w kolejce, ale modelarze charakteryzują się dużą cierpliwością. Na przyszłość może nie kanapki, ale jakąś egzotyczną tancerkę zorganizujemy :mrgreen: Cóż byłem krótkowzroczny, wydawało mi się, że dzisiaj każdy ma internet i może się zarejestrować przed imprezą.
Do dyspozycji mieliśmy trzy komputery i dwie drukarki. Niestety całą kolejkę spowolniło nie samo drukowanie lecz to, że trzeba było ludzi rejestrować za nich. Nawet nie śniła mi się tak wielka skala niezarejestrowanych, więc sam elektroniczny kwestionariusz też zrobiłem mało ergonomiczny.
Reasumują rejestracja wyszła do bani bo zbyt dużo osób chciało się zarejestrować na miejscu, 50% modeli był zarejestrowanych w sobotę.
Zapraszamy za rok na pewno karty będą wydrukowane :idea:

PS Nie myślimy o oszczędności, tylko o tym by rejestracja byłą sprawna. Cóż nie wyszło.
Pozdrawiam,
Paweł Mętelski
Geralt

Postprzez Paweł O. » poniedziałek, 9 września 2013, 15:22

Kolegom z IPMS Kraków bardzo serdecznie raz jeszcze dziękuję za pomoc przedewszystkim przy organizacji warsztatów.
A poniżej relacja:

http://ipmskrakow.pl/?p=1038
Paweł O.

Postprzez Paweł O. » środa, 11 września 2013, 18:18

Witam.

Przyszedł czas na podsumowanie czwartej deycji Jaworznickiego festiwalu. Tym razem problemów z dojazdem już prawie nie było, jeśli nie liczyć ciągle trwających wykopków na terenie miasta.Frekwencja w tym roku dopisała 117 modelarzy pokazało 400 modeli konkursowych i kilka poza konkursem. Na szczególną uwagę zasługiwała wystawa poświęcona Panu Ryszardowi Biskowi zmarłemu niedawno modelarzowi z Rybnika. Sala gimnastyczna otrzymała nowe okna więc i światła było wiecej co napewno wpłynęło na jakość fotografii.prezentacji. Dopisali również mieszkańcy Jaworzna , którzy odwiedzali wystawę pokonkursową oraz warsztaty. Kolejka kolegi Pawła Gąsiorka mimo iż mniejsza w tym roku miała swoich fanów, a i rozmowy północy z południem ( zainteresowani wiedzą o co chodzi ) wyglądały niezwykle familijnie. Ukłony w stronę dyrekcji i pracowników Muzeum Miasta Jaworzna za ciekawą prelekcję na temat Jaworznickiego obozu pracy.Strzelcy jak zwykle zapewnili profesjonalną obsługę logistyczną a koledzy z IPMS Kraków plus posiłki z Rumii warsztaty modelarskie. Dopisała giełda, było w czym wybierać oj było.Miło było gościć kolegę z Węgier. Z naszej strony kilka razy było widać zadyszkę organizacyjną, chociaż mocno staraliśmy się by wszystko było zapięte na przysłowiowy ostatani guzik. Na zakończenia bardzo serdecznie dziękuję instytucjom i firmom dzięki których uprzejmości i wsparciu festiwal mógł się odbyć. Nie pozostaje mi zatem nic innego tylko zaprosić koleżanki i kolegów na V Fetiwal Modelarski Jaworzno w dniach 08-09 września 2014.

PREZYDENT MIASTA JAWORZNA PAN PAWEŁ SILBERT
DYREKTOR Z.S.P. nr 3 im. JANA PAWŁA II PANI mgr inż. HALINA JARCZYK
JEDNOSTKA STRZELECKA 2037 SOSNOWIEC
MUZEUM MIASTA JAWORZNA
FUNDACJA ENERGETYKA NA RZECZ POLSKI POŁUDNIOWEJ
ZPU TERMET KATOWICE
TEXT-ART
ART-STONEX

ABER
CHOROSZY MODELBUD
DUDUŚ Hurtownia modelarska
DRAF MODEL Laserowe Modelarstwo
GPM
IMP WRONA MAREK 2D3D
JSC
KARTONOWA KOLEKCJA
LIGA OBRONY KRAJU wydawca MODELARZA i MAŁEGO MODELARZA
MASTER MODEL PIOTR CZERKASOW
MOJE HOBBY Hurtownia modelarska
ORLIK MODELE KARTONOWE
ŚWIAT Z KARTONU
TECHMOD
WYDAWNICTWO ANDRZEJ HALIŃSKI
TECHMOD
WYDAWNICTWO WEKTOR
ŚWIAT Z KARTONU
MODEL-KOM
SK MODEL

Pozdrawiam.

Paweł Ogarek
Paweł O.

Postprzez kobza_75 » poniedziałek, 23 września 2013, 21:38

Witam! Paweł dla Ciebie i całej grupy organizacyjnej wielkie brawa za cały trud i wysiłek jaki został włożony w realizacje IV edycji Waszego festiwalu.
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea