Mac Eyka napisał(a):Interesujący model jest w ofercie producenta, ale on go nie produkuje. Sam napisałeś, że napisano ci o tym już na początku
Solo napisał(a):Cóż, w Polsce tego modelu nie ma, poszedłem więc do HobbyEasy, który twierdzi że ma i sprzedał mi, w dodatku dużo taniej.
Solo napisał(a):Mac Eyka napisał(a):Interesujący model jest w ofercie producenta, ale on go nie produkuje. Sam napisałeś, że napisano ci o tym już na początku
To kto go produkuje jak nie producent?
kashato napisał(a):Myślę, że chodzi tu o to, że Martola sama z siebie nie poinformowała klienta o jakichkolwiek informacjach, czy model będzie, czy nie, czy 50/50, nic. O to chyba użytkownikowi Solo chodzi.

Tomasz Mańkowski napisał(a):Z tego co było wcześniej napisane, to Martola, zaraz po złożeniu zamówienia przez Solo, poinformowała go że modelu nie ma i nie wiadomo kiedy będzie
Tomasz Mańkowski napisał(a):Solo, zdecydował się czekać, a teraz ma pretensje do całego świata, że producent nie wznowił dla niego tego modelu, i nie wysłał w transporcie do importera, a ten do Martoli...
Solo napisał(a):Nieprawda. Poinformowała, że nie ma, dodając że będzie w połowie września.
Solo napisał(a):Co do HobbyEasy i kosztów, opieram się na tym co pisał mi Kashato: żadnych opłat dodatkowych nie ponosił przy sprowadzaniu do Polski (ja to samo ćwiczyłem z HLJ, żadnych VATów ani cła nie płaciłem), więc straszenie, że tam wyjdzie drożej jest nieuzasadnione jak sądzę, ale o tym sam się niedługo przekonam.

Solo napisał(a): nie miałem Ciebie na myśli naturalnie.
Solo napisał(a):Warto czasami samemu sprawdzić co się kryje pod linkiem który sam podałeś: napisane jest wyraźnie Najważniejszą informacją dla osób, które robią zakupy przez internet, jest zwiększenie z 22 euro (ok. 86 zł) do 150 euro (590 zł) kwoty wolnej od cła przy zakupach z krajów pozaunijnych.
150 euro to całkiem sporo, zdecydowanie opłaca się kupować modele w małych ilościach z HobbyEasy.
Praktycznie każdy model z tego sklepu jest sporo tańszy (z transportem naturalnie) od tego samego modelu kupowanego w polskim sklepie

Powrót do Oferty sklepów i firm
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości