A G napisał(a):
Jak chcecie uzbrojenia - to chętnie odleję dla was Phoenixy - bo sam z wielkim trudem nabyłem dla siebie dwa zestawy z Hase.
Inicjatywa bardzo szczodra i nie do pogardzenia. Jeśli się ktoś zdecyduje, to na pewno będzie się cieszył. Przy czym te z Hasy na zdjęciach nie wyglądają najlepiej. Nie widziałem dokładnych fotografii, ale na pewno nos pocisku byłby do przerobienia, bo ma błędny profil. Nie wiem jak z usterzeniem. Może wrzucisz jakieś zdjęcia? To by pomogło poszerzyć wiedzę w tej materii.
A G napisał(a):
Istnieje wszakże opcja waloryzacyjna:
Toczymy na CNC całkowicie nową bryłę pocisku, frezujemy CNC wpusty na oskrzydlenie, które trawimy w NS, nacinamy linie podziałowe, odlewamy w żywicy i mamy full wypas fenixy.
Kalki tez dorobięna termotransferze lub atramentówce.
Też ciekawa propozycja.
Przy czym zarówno nad samym pociskiem jak i kalkami do niego pracuje już Wojtek. Zdradzę tu "kuluarowe" rozmowy; Wojtek chce wytrawić korpus i usterzenie pocisku. Kalki też będą. Całość później pewnie będzie skopiowana metodą odlewów. (Wojtek, wygadałem się - nie bij
Swojego też najprawdopodobniej będę kopiował. Oczywiście nie w postaci jaką przedstawiłem powyżej, bo kilku detali mu wciąż brakuje.
A G napisał(a):
...ale jakoś nie wierzę w JSOW i AIM 9X....
Więcej wiary A G! AGM-154 JSOW jest na ukończeniu w pracowni nowej stajni dodatków modelarskich.
Być może jeszcze w tym roku będzie można go kupić.

A G napisał(a):
Ważne, żeby Wasze "kotki" robiły wrażenie.
A G
A o to zadba najpewniej Wojtek podciągając znacząco naszą średnią
PS
A z widza i kibica (mimo, że aktywnego) najlepiej byłoby przejść na uczestnika. Zachęcam