przez ROMAN » wtorek, 16 października 2007, 15:23
Tak obserwuje ten wątek od dłuższego czasu i powoli przekonuje się do plasteliny, bo efekt zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Dlatego, bo w kącie mam gdzieś sporej wielkości dioramę z desantu na Omaha z kupą ludków i dwoma łodziami desantowymi. W obecnej chwili i w pierwotnym założeniu woda miała być przezroczysta i zastosowałem żywicę, ale jak wiadomo fal z tego nie zrobimy. W międzyczasie doszło do mnie, że może fale zrobić z uformowanego przezroczystego uszczelniacza budowlanego, ale smrodu (w próbach) i kłopotu jest z tym co niemiara.....i tak patrząc na efekt Twojej pracy dochodzę do wniosku że samą górę żywicy pokryję plasteliną i nie będę się z tym certolił dalej, rezygnując z przezroczystości wody i truposzy w niej pływających.
Co do Twojej roboty to bardzo mi się podoba i bardziej mnie to wszystko przekonuje, niż to co kiedyś zaprezentowałeś w poradniku modelarskim (chyba Ty bo technika podobna a nazwiska autora tamtego artykułu nie pamiętam). Wtedy jakoś mnie efekt za bardzo nie ujął, może to była kwestia fotek, może opisu lub po prostu sam podświadomie nie byłem skłonny przyjąć plastelinowego rozwiązania problemu. Teraz jest to bardzo interesujące i efektowne mimo, że jeszcze do końca pracy szmat drogi.
Bardzo ciekawie prezentują się też "efekty upływu czasu" na pojeździe.
Obserwuje i zachęcam do jeszcze bardziej wytężonej pracy bym końcowemu efektowi czym prędzej mógł się przyjrzeć.
/J.Lu/
Ostatnio edytowano wtorek, 16 października 2007, 20:29 przez
ROMAN, łącznie edytowano 1 raz