Czesio napisał(a):Ja pierdykam, niedługo będziecie te aerografy karcherem myć bo się kłaczek w dyszy zablokował.. Ja to robię tak :
- Wypsikuję pozostałość farby w szmatę
- Nalewam pół zbiorniczka acetonu i wycieram go szmatką i paluchem z pozostałości farby i wylewam ew. zawartość
- nalewam kolejne pół zbiorniczka, maczam w nim pałeczkę higieniczną, którą delikatnie wciskam w kapturek od dyszy tak by ją zablokować, delikatnie cofam dyszę i puszczam powoli powietrze, które cofa się do zbiorniczka i wypłukuje cały syf od dyszy po zbiornik, syf wylewam.
- wypsikuję zbiorniczek\dwa acetonu i wykręcam przód, jak jest syf, wyciągam iglicę czyszczę ją wilgotną w acetonie szmatką, powtarzam bąble i jeden zbiorniczek wypsikuję i aerograf jest czyściutki.
Co jakiś czas zdejmuję watę z pałeczki, roluję w paluchach na podłużny wałek z "ostrą" końcówką, do acetonu i pęsetą wciskam do dyszy (lekko, nie z całej siły aż z drugiej strony wyjdzie), kilka obrotów i dysza wewnątrz czyściutka.
Ot cała filozofia... Robię tak od kilku lat i nigdy nie miałem problemu z aero.
Solo napisał(a):Toteż, jak pisałem już 7 razy w tym wątku, zamierzam to zrobić.
Ewentualnie, bo wczoraj z dyszki zaczął lecieć aceton. O czym też pisałem jakieś 17 razy.

waran napisał(a):Prośba do moderatorów, zamknijcie ten temat, po co karmić trola.Przecież zaraz napisze że trotylem będzie czyścił dyszę
Kuba P. napisał(a):waran napisał(a):Prośba do moderatorów, zamknijcie ten temat, po co karmić trola.Przecież zaraz napisze że trotylem będzie czyścił dyszę
To nic nie da. Za moment Solo napisze w HP, że producenci widelców i producenci zupek to złoczyńcy, bo się mu nie udało skonsumować zupki za pomocą widelca...

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości